Connect with us

Aktuale

Pas shumë shtyrjeve, edicioni i 38-të i ekspozitës së Qeramikës gati të mbahet në Bolonjë

Published

on

Ekspozita Ndërkombëtare e Qeramikës është përsëri e pranishme deri më 1 Tetor 2021 me një kalendar të pasur ngjarjesh.

Pas shtyrjes dhe më vonë anulimit përfundimtar të edicionit 2020 për shkak të urgjencës shëndetësore, ekspozita më e rëndësishme botërore e qeramikës dhe orendive të banjës, sot kthehet për të populluar Panairin e Bolonjës deri më 1 tetor 2021.

Ndërsa ekspozita e këtij viti do të shënojë kthimin e panairit fizik, në përputhje me protokollet më të rreptë të sigurisë, nga ana tjetër panairi do të përqendrohet gjithashtu në përvojën online. E njëjta partnere e ekspozuesve në fakt do të jetë protagonisti i një pjesëmarrjeje në internet përmes edicionit debutues të Cersaie Digital.

Në këtë edicion, Ekspozita Ndërkombëtare e Qeramikës për Arkitekturën dhe Mobilimet e Banjës zë tërësisht 15 sallat e Qendrës së Ekspozitave BolognaFiere, ku ka 623 ekspozues, 38% e të cilëve nga jashtë, nga 28 vende.

Shumë ngjarje dhe takime të planifikuara për këtë edicion të ri.

Në kuadrin e ‘ndërtimit, të jetuarit, të menduarit’, është ngritur ekspozita e parë kushtuar projekteve të grupit të arkitektëve të rinj të përfshirë nga Renzo Piano në projektin G124, të quajtur sipas zyrës së senatorit për jetën në Palazzo Giustiniani.

Me G124 është grupi i punës i përbërë nga arkitektë të rinj, të cilët kanë për detyrë të prodhojnë studime “riparimi” periferike gjatë një viti pune. Ekspozita G124 Renzo Piano: rregullimi i periferisë.

Një udhëtim nëpër periferitë italiane, i ngritur brenda Sallës së Kontratave, në Pavijonin 18, paraqet një përzgjedhje të projekteve të kryera që nga viti 2014 me një fokus në ato që tani janë në ndërtim e sipër në Modena, Padova dhe Palermo.

Përurimi i ekspozitës, i planifikuar për të martën 28 ​​shtator në orën 10.00, pasohet nga një konferencë kushtuar G124 në orën 11.00 në Palazzo dei Congressi me titull “Bukuria do të shpëtojë botën dhe do ta shpëtojë atë një person në të njëjtën kohë”./ Media Ndërtimi.

Aktuale

Energjia Elektrike pritet të shtrenjtohet sërish

Published

on

Mosekzekutimi i subvencionit prej 100 milionë eurove nga Qeveria e Kosovës para pak muajve tash mund t’i kushtojë Kosovës deri në 5 milionë euro në ditë import, ose mund të sjellë shtrenjtim të energjisë.

Kosovarët prej ditësh po përballen me reduktime të energjisë elektrike. E që të kjo të parandalohej, Zyra e Rregullatorit kishte propozuar një subvencionim prej 100 milion eurosh nga shteti i Kosovës.

Këto mjete qeveria i ndau që të blihet energji më e lirë, por që nuk u ekzekutuan asnjëherë.

Nga KEDS thonë se edhe në rast se kjo ndodhë, tash është vonë.

Viktor Buzhala, zëdhënës në këtë kompani, paralajmëron se Kosova mund të paguajë shifra marramendëse për import të rrymës muajve të dimrit.

Nga Shoqëria Civile thonë se mos ndarja e mjeteve për energjinë nga Qeveria, do të mund t’iu kushtojë kosovarëve me rritje enorme të tarifave të rrymës.

Në këto ditë  vendi ka prodhuar afër 120 mega vat në orë më pak sesa nga kërkesa e konsumatorëve.

Continue Reading

Aktuale

AKP shpalli shitjen e re të aseteve përmes likuidimit nr. 58 

Published

on

Agjencia Kosovare e Privatizimit (AKP) zyrtarisht ka shpallur shitjen e aseteve përmes likuidimit nr.58. Lista e tenderëve për privatizim me këtë valë të shitjeve përmban 40 asete/njësi atraktive të ndërmarrjeve shoqërore në Republikën e Kosovës, të cilat paraqesin një mundësi të shkëlqyer për zgjerim të biznesit apo iniciativa të reja biznesore në vendin tonë.

Kjo valë e shitjeve me të gjitha asetet e tenderuara është aprovuar në Bordin e Drejtorëve, kurse AKP i ka njoftuar paraprakisht të gjitha Komunat përkatëse se këto asete të ndërmarrjeve shoqërore do të privatizohen dhe ka shpallur njoftimin për tender në faqen e saj të internetit www.pak-ks.org dhe në mediat e shkruara dhe ato elektronike.

Ofertat e mbyllura për njësitë/asetet që janë në shitje përmes shitjes së aseteve me likuidim nr.58 duhet të dorëzohen në “Sallën e konferencave – Hoteli Grand”, në Prishtinë me datën 7 shtator 2022, nga ora 10:00 deri në orën 12:00, të shoqëruara edhe nga depozita e ofertës dhe tarifa për paraqitjen e ofertës, ashtu siç është parashikuar për secilin artikull.

Kurse hapja e ofertave do të bëhet po të njëjtën ditë, duke filluar nga ora 12:30.

Bashkëlidhur (si më poshtë) gjeni shtegun me  listën e aseteve të tenderuara në këtë valë të shitjeve./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Aktuale

Reagon “Prishtina Parking” për kontratën prej 750 mijë euro

Published

on

Ndërmarrja Publike Lokale “Prishtina Parking” SH.A. sqaron opinionin publik rreth disa shkrimeve dhe reagimeve të aktivistëve politikë lidhur me vazhdimin e kontratës “Shërbime për Menaxhimin e Parkingjeve”, ku vlera indikative për 36 muajt e ardhshëm është 750,000.00€ (shtatëqind e pesëdhjetë mijë euro).

Ndërmarrja sqaron se kjo nuk është shuma që do t’i paguhet Operatorit Ekonomik, por në bazë të kontratës së nënshkruar, Ndërmarrja do t’i paguajë kompanisë 15 % të të hyrave për çdo shërbim që kryen kompania e kontraktuar nga Ndërmarrja.

Ta zëmë, nëse Operatori Ekonomik kryen shërbime nga të cilat Ndërmarrja Publike Lokale “Prishtina Parking” inkason 100€ (njëqind euro), nga kjo shumë 15 % e të hyrave (15€) do t’i marrë kompania e kontraktuar për të kryer shërbimet.

Gjithashtu në bazë të kontratës së nënshkruar, Operatori Ekonomik ka për obligim të furnizojë stafin me pajisje elektronike si telefona dhe printer digjital, ndërtimin e një server room, vijëzimin e të gjitha parkingjeve në të gjitha lagjet e Prishtinës, vendosjen e tabelave vertikale, mirëmbajtjen e sistemit, si dhe trajnimin e stafit për përdorimin e sistemit.

Është me rëndësi të theksohet se kompania e kontraktuar ka krijuar softuerin dhe tre aplikacione: aplikacioni ku palët paguajnë me sms, aplikacioni për banorët rezident si dhe aplikacioni për smart phone, ku për to është investuar një shumë e konsiderueshme e mjeteve nga kompania e kontraktuar.

Prishtina Parking me punën dhe angazhimin e treguar është shndërruar në një Ndërmarrje model në vend, andaj çdo tentim për të prishur imazhin nga informata të pasakta të sponzorizuara që kanë dështuar të implementojnë sisteme të tilla, është i papranueshëm për ne.

Ndërmarrja Publike Lokale “Prishtina Parking” SH.A. fton mediat dhe qytetarët që për çdo informatë të drejtohen pranë zyreve të Ndërmarrjes dhe të mos publikojnë njëanshëm qëndrime nga individë politik.

Continue Reading

Trending