Ky është koncepti i zyrave të së ardhmes [foto]

0

Zyrat e së ardhmes nuk do të jenë të njëjta me ato të cilat kemi ne sot. Si rezultat i avancimit të teknologjisë do të avancojnë edhe shumë gjëra të tjera në mesin e të cilave përfshihen edhe zyrat e së ardhmes. Zyra këto të cilat do të ofrojnë shumë më shumë transparencë sa i përketë  mënyrës së projektimit të tyre, ku gjithçka do të jetë në mënyrë të dixhitalizuar.

“Killa Design” është kompania  e parë që e ka zhvilluar zyrën 3D plotësisht funksionale e cila ndodhet në Dubai. Zyrat e tilla të së ardhmes do të jenë aktualisht shtëpia e Fondacionit të Ardhshëm të Dubait. Iniciativa vjen si pjesë e një strategjie të printimit të 3D në Dubai, të nisur në të njëjtin vit, i cili fokusohet në zhvillimin e printimit 3D për të përmirësuar jetën e njerëzve në sektorin e ndërtimit dhe mjekësisë.

E gjithë struktura e ndërtesës është prodhuar duke përdorur një teknikë shtypi të betonit, një printer 3D me madhësi 20 metra, 120 metra të gjatë dhe 40 metra të gjerë. Printeri përmban  edhe elemente të teknologjive më të fundit ku përfshihet edhe një krah robotik i automatizuar për të zbatuar procesin e printimit që zgjati 17 ditë dhe u instalua në vend për dy ditë.

Puna pasuese për shërbimet e ndërtimit, të brendshme dhe peizazhit zgjati përafërsisht tre muaj. Si rezultat i kësaj teknike inovative të ndërtimit, kostoja e punës u reduktua me më shumë se 50% krahasuar me ndërtimet konvencionale me madhësi të ngjashme dhe u minimizua humbja në vend, gjë që ndihmoi në reduktimin e gjurmës së përgjithshme mjedisore të projektit.

Si pjesë e kësaj nisme të cilën e ka marrë kompania në fjalë  do të zhvillohen shumë projekte të reja dhe inovative, duke përdorur një sistem të veshjes super izolues, të fabrikuar si dhe duke përdorur teknika të prodhimit të kompjuterizuar, për të formuar gjeometrinë unike dhe komplekse të ndërtesës.

Ben Piper, i cili është partner në “Killa Design” dhe arkitekti që qëndron pas master planit dhe dizajnit të jashtëm  të këtyre projekteve ka thënë “Dizajni progresiv i zyrës përcjell një ndryshim nga forma tradicionale e mjediseve të punës duke hapur rrugën për stimulimin e inovacionit dhe komunikimit brenda ekipeve”.

“Zyra e të Ardhmes” është duke u përshëndetur si një iniciativë e parë e madhe dhe një shembull i thyer i tokës për fabrikimin e kontrolluar nga kompjuteri në ndërtimin e objekteve.

 

Projekti është një pararendës i Muzeut të Ardhmërisë projektuar nga “Killa Design”. Ai është pjesë e strategjisë së Axhendës së Ardhmërisë në Dubai, e nisur nga Emiratet e Bashkuara Arabe për t’u bërë një inkubator i madh i inovacionit dhe teknologjisë së ardhshme në botë. /Ndertimi.info/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here