Connect with us

Infrastrukturë

Zvarriten punimet në zgjerimin e rrugës prej 2.4 km në Podujevë

Published

on

Edhe pse ishte thënë se punimet do të kryhen në më pak se një vit, ndërtimi i rrugës “Skënderbeu” në Podujevë ka pasur vonesa në finalizimin e punimeve.

Komuna e Podujevës fajin e ka hedhur tek kushtet atmosferike, kompania ndërtuese ka thënë se janë duke pritur KEDS-in për largimin e disa shtyllave, ndërsa opozita në Podujevë thotë se pati keqpërdorime.

Punimet në rrugën “Skënderbeu” në Podujevë nisën më 17 qershor 2022, ndërsa në dokumentin për njoftimin e nënshkrimit të kontratës, thuhet se punimet do të kryhen për 210 ditë pune.

Gjatësia e kësaj rruge në të cilën janë zhvilluar punimet është vetëm 2.4 kilometra. Në të përfshihej baza e re e asfaltit, ujësjellësi, kanalizimi, trotuari, gjelbërimi dhe shtegu i biçikletave.Kompania fituese e tenderit të shpallur nga Komuna e Podujevës është “Rahovica Comerce”, ndërsa vlera e kontratës së nënshkruar më 10 qershor 2022 ishte 1 milion e 316 mijë e 502 euro.

Komuna e Podujevës e ka nënshkruar edhe një kontratë të re për punët shtesë me të njëjtën kompani në vlerë prej 98 mijë e 183 eurove.Para afatit për dorëzim të ofertave, një nga operatorët ekonomikë (“Gashi Ing”) ishte ankuar në Komunën e Podujevës me pretendimet se janë kërkuar sasi e madhe e mjeteve motorike, e të cilat janë diskriminuese.

Komuna e Podujevës ka marrë vendim në shkallën e parë, duke e miratuar kërkesën për rishqyrtim dhe kësisoj e ka parandaluar ankimimin në Gjykatën e Tenderëve.

“Pas shqyrtimit dhe kontrollit të dosjes së tenderit konsiderohet se këto pretendime të kritereve të mjeteve në dosjen e tenderit (DT), edhe pse AK-ja nuk ka pasur qëllim që këto të jenë kritere diskriminuese apo favorizuese, sepse kur dihet se një projekt i tillë me vlerë të madhe e për realizimin e saj duhen më shumë mjete që i  përgjigjen të gjitha punëve për të përfunduar këtë projekt me të gjithë infrastrukturën përcjellëse, sepse punët janë brenda në qytet. Por, pavarësisht, AK do t’i bëj këto ndryshime që mundësohet ofertimi i të gjithë operatorëve pa dallim apo selektim sipas afateve të përcaktuara me Ligjin e Prokurimit Publik” – thuhet në vendim e Komunës së Podujevës mbi ankesën e kompanisë “Gashi Ing”.

Pas këtij vendimi, Komuna e Podujevës më nuk ka pranuar ankesa gjatë fazës së paratenderimit apo edhe pas vlerësimit të ofertave.

Në tenderin për rikonstruktimin e rrugës “Skënderbeu” me infrastrukturë përcjellëse që ishte iniciuar më 18 shkurt 2022, kishin ofertuar 11 operatorë ekonomikë dhe vetëm njëri prej tyre ishte shpallur i papërgjegjshëm.

Vlera e parashikuar e kontratës ishte 1 milionë e 400 mijë euro, ndërsa fituese ishte shpallur kompania “Rahovica” me çmimin e ofertuar prej 1 milionë e 316 mijë e 502 euro.

Çka thonë nga Komuna e Podujevës rreth punimeve dhe tenderit?

Punimet në këtë rrugë kishin filluar më 17 qershor 2022, por ato ende nuk janë finalizuar. Nga Komuna e Podujevës kanë thënë se arsyeja e vonesës së punimeve, janë kushtet atmosferike.

Në një përgjigje me shkrim, Fatri Zhitia, zëdhënës i Komunës së Podujevës më 20 maj 2023, ka thënë se punimet janë në fazën finale.

Vonesat e përfundimit të projektit nga Komuna e Podujevës kishin si arsye kushtet atmosferike, por nga kompania fituese e tenderit thonë se vonesat janë shkaktuar për shkak të punimeve të KEDS-it.

Kompania “Rahovica” në fund të muajit korrik 2023 kishte thënë se brenda një jave ose 10 dite punimet pritet të përfundojnë.

“Rruga shumë shpejtë do të përfundojë, kemi vonesa kjo madje prej KEDS-it jo prej anës tonë. Po presim me i largu disa shtylla nga aty dhe projekti thuajse është i kryer” – kanë thënë nga kompania “Rahovica”, në korrik të vitit 2023./Media Ndërtimi

Infrastrukturë

Arkitekti Shigeru Ban ‘zbarkon’ prototipin e shtëpive të përkohshme nw Marok pas tërmetit shkatërrues

Published

on

Arkitekti fitues i çmimit Pritzker Architecture Shigeru Ban ka krijuar një prototip për një shtëpi të përkohshme që ai planifikon të hapë në Marok pas tërmetit shkatërrues të këtij muaji.

Struktura është përsëritja më e fundit e modelit të Shtëpisë së Dretë të Banit, të cilin ai e zhvilloi si një strehë e shpejtë dhe e përballueshme për viktimat e fatkeqësive natyrore.

Paper Log House u krijua nga Shigeru Ban Architects with Voluntary Architects’ Network, organizata joqeveritare (OJQ) që ai themeloi në 1995.

Ai do të hapet në Marok pas tërmetit me magnitudë 6.8 më 8 shtator, i cili mori mbi 3,000 jetë dhe shkaktoi dëme të konsiderueshme në ndërtesa, duke përfshirë shkollat ​​dhe monumentet e trashëgimisë.

Ban e prezantoi projektin dje në Shkollën Kombëtare të Arkitekturës në Marrakech, ku dha gjithashtu një leksion për të ndarë ekspertizën e tij në ofrimin e ndihmës në fatkeqësi.

Ai qëndron sot në Marrakech me synimin për të vizituar dhe vlerësuar zonat e prekura nga fatkeqësia dhe për të identifikuar vendet e mundshme për instalimin e strukturave.

Ban ka punuar në vendet e fatkeqësive natyrore për më shumë se 30 vjet dhe ai themeloi VAN në 1995 për të mbështetur projektet e tij të ndihmës ndaj fatkeqësive.

Modeli Paper Log House u krijua fillimisht në vazhdën e tërmetit të madh Hanshin në 1995 në Kobe, Japoni dhe së fundmi është instaluar gjithashtu në Antakya për t’u përdorur si një ndërtesë shkolle pas tërmetit Turqi-Siri të vitit 2023.

VAN është gjithashtu i njohur për sistemin e tij të ndarjes së letrës që ofron privatësi për njerëzit që jetojnë në strehimore të përkohshme. Ngjashëm me Paper Log House, ai përdor tuba kartoni dhe është projektuar të jetë i shpejtë dhe i lirë për t’u ndërtuar.

Ajo u instalua kohët e fundit nëpër strehimore të përkohshme në Evropë ku strehohen ukrainasit që ikin nga pushtimi rus, si dhe në strehimin për viktimat e tërmetit Turqi-Siri.

Pas tërmetit në Marok në fillim të këtij muaji, UNESCO tha se po mbështet autoritetet lokale në përpjekjet e saj për të rindërtuar shkollat ​​dhe monumentet e trashëgimisë./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Nënshkruhet marrëveshja për ndërtimin e Rrugëve të Fshatrave ndërkufitarë mes Kosovës dhe Shqipërisë

Published

on

Është nënshkruar protokolli për zbatimin e marrëveshjes për ndërtimin e Rrugëve të Fshatrave ndërkufitarë që ndërlidhin fshatrat ndërmjet Kosovës dhe Shqipërisë, nga zëvendësministri i MMPHI-së,  Hysen Durmishi, dhe Drejtori i Fondit Shqiptar të Zhvillimit,  Dritan Agolli.

“Nëpërmjet kësaj marrëveshje përveç se do të ndërlidhemi më afër me njëri tjetrin ekonomikisht, bashkarisht do të kontribuojmë në vlerësimin e gjendjes dhe përmirësimin e rrugëve të fshatrave ndërkufitare që lidhin zonat kufitare Shqipëri-Kosovë.”, deklaroi zv.ministri i Infrastrukturës, Hysen Durmishi.

Zona e përbashkët në mes të Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kosovës, e cila do të mbulohet me këtë program zhvillimi, është e përbërë nga Bashkia e Hasit dhe Kukësit në Republikën e Shqipërisë, si dhe Komunat e Prizrenit dhe Dragashit në Republikën e Kosovës.

Zonat e bashkëpunimit, siç përcaktohen në raportin mbi shqyrtimin dhe vlerësimin e gjendjes së rrugëve të fshatrave ndërkufitarë që lidhin zonat kufitare Kosovë – Shqipëri, janë fshatrat si më poshtë:

Zapod (🇦🇱) – Kërstec (🇽🇰 )

Pogaj (🇦🇱) – Gorozhup (🇽🇰) dhe

Dobrunë (🇦🇱) – Blinishtë (🇽🇰).

Continue Reading

Infrastrukturë

Prezantohet një alternativë ekologjike ndaj betonit tradicional në Bienalen e Arkitekturës së Çikagos

Published

on

Për hapjen e edicionit të 5-të Bienales së Arkitekturës së Çikagos, Skidmore, Owings & Merrill (SOM) prezantoi një alternativë ekologjike ndaj betonit tradicional. I quajtur “Bio-Block Spiral”, instalimi është në The Mews në Fulton Market në Çikago. Krijimi u zhvillua me Prometheus Material, një kompani materialesh që ofron materiale ndërtimi të qëndrueshme për një të ardhme me karbon negativ.

Alternativa inovative u krijua duke përdorur mikroalga natyrale që thithin karbonin, të cilat i nënshtrohen një procesi bioçimentimi fotosintetik. Bio Block u krijua si një alternativë ndaj betonit dhe potencialisht mund të zvogëlojë emetimet globale të CO2 deri në 8%. Materiali aktualisht po i nënshtrohet testimit të performancës dhe është i disponueshëm për projekte të ndryshme për të zëvendësuar Njësitë e Masonerisë së Betonit me intensitet karboni (CMU) që përdoren zakonisht në ndërtimet moderne sot.

“The Spiral” ul emetimet e karbonit me një ton metrikë vetëm duke përdorur Bio-Blocks në vend të blloqeve konvencionale të betonit. Në fakt, ajo u ndërtua duke përdorur metodat tradicionale të muraturës nga punëtorë të aftë të sindikatave. Instalimi i lejon pjesëmarrësit e Bienales të vëzhgojnë dhe prekin Bio-Blloqet, por gjithashtu inkurajon vizitorët të dëshmojnë se si materiali reagon ndaj ndryshimeve në erë, lagështi dhe temperaturë gjatë muajve të vjeshtës në Çikago. I krijuar posaçërisht për temën e Bienales të këtij viti: “Kjo është një provë”, ekrani shënon një pikë kthese në udhëtimin drejt një industrie ndërtimi neutrale ndaj karbonit.

Instalimi fillimisht u frymëzua nga përbërja e ngjashme me guaskën e bio-çimentos. I ndodhur në zemër të Tregut Fulton, ai inkurajon vizitorët të largohen nga rrugët e ngarkuara dhe të eksplorojnë prezantimin. Hapësira qendrore e The Spiral ofron pamje të rrugës Halsted, me blloqe të rrotulluara në intervale të rregullta duke krijuar hapje, duke theksuar thjeshtësinë e ndërtimit të bllokut dhe llaçit. Fundet e palosur nxjerrin në pah përshtatshmërinë e formës së bllokut dhe forcojnë integritetin strukturor të instalimit, duke e lejuar atë të qëndrojë më vete. Për më tepër, metodat e patentuara të prodhimit të The Bio-Block Spiral tregohen dhe shpjegohen në një film të montuar në mur që projektohet pas instalimit./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending