Arkitekturë

Zaha Hadid Architects projekton objektin 9 mijë m2 që do të ndërtohet në shkretëtirë

Published

on

Zaha Hadid Architects morën shenja vizuale nga dunat e valëzuara të shkretëtirës kur krijuan selinë qendrore për kompaninë e menaxhimit mjedisor Beeah Group në Sharjah, Emiratet e Bashkuara Arabe.

E projektuar nga arkitektja e ndjerë Zaha Hadid, Shtabi i shumëpritur Beeah merr formën e një serie “dunash të ndërlidhura” që i bëjnë jehonë rrethinave të saj të shkretëtirës Al Sajaa.

Ndërtesa prej 9000 metrash katrorë shërben si qendër menaxhuese dhe administrative për Beeah Group. Sipas Zaha Hadid Architects, ajo ka një fokus në qëndrueshmëri për të pasqyruar punën e kompanisë.

Fuqizohet nga një rrjet diellor dhe plotëson standardet LEED Platinum – certifikimi më i lartë i dhënë nga programi i certifikimit të ndërtesave të gjelbërta – duke vendosur “një pikë referimi të re për vendet e ardhshme të punës”.

Ndërsa i bën jehonë dunave të rërës përreth, forma e Shtabit të Beeah është projektuar dhe orientuar gjithashtu për t’i bërë ballë kushteve ekstreme të motit të përjetuara në vend.

Ndërtesa mundësohet nga një grup diellor i lidhur me paketat e baterive Tesla, të cilat sipas studios plotësojnë kërkesën për energji të ndërtesës gjatë çdo dite dhe nate./Media Ndërtimi.

Trending

Exit mobile version