Xhami termopan, xham i cili nuk lejon depërtimin e nxehtësisë dhe as të ftohtit

0

Gjatë stinës së dimrit  ftohti hynë në shumicën e rasteve nga dritaret apo në raste më specifike kur xhamat nuk janë mirë të vendosur në vendin e tyre. Ose në rastin tjetër gjatë verës kur është kulmi i vapës dhe ju dëshironi të ja zgjidhni hallin disi vetës ky lloj xhami nuk e lejon as depërtimin e nxehtësisë nga jashtë brenda apo anasjelltas.

Xhami termopan është një xham tre shtresor. Do tc thotë ka tre xhama të vendosur në një xham që e përbënë pra shtresën treshtesore. Ngjyrat janë të ndryshme dhe ju mund t’i përzgjedhini sipas dëshirës suaj.

Këto janë llojet e xhamave

-Xham Energjik Low-E ( rezistent ndaj temperaturave dhe rrezeve të diellit )

-Xham Energjik 4 Stinor

-Xham Antizjarr me kosto te larte deri ne 1000 °C

-Xham i Rrjetëzuar ( antizjarr me kosto të ulët )

-Xham me ngjyra ( Kaltërt, Kafët, Gjelbërt, Parsoll, Stopsoll, Kuq etj.)

-Xham Normal

-Xham i Zalluar

-Xham i Laminuar ( rezistent ndaj thyerjeve)

Secili prej xhamave ka karakteristikat e veta që e bënë të jetë i veçantë dhe me tipare dalluese nga llojet e tjerëve të xhamave. Këta xhama duhet të përkojnë edhe me objektin apo ndërtesën ku edhe do të montohen.

/Ndertimi.info/

 

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here