Vuçiq xehetarëve: Derisa të jetë Serbia, Trepça është e juaja

0

Kombinati xehetar- metalurgji Trepça sot shënon90 vjetorin e ekzistimit e të punës dhe kryetari i Serbisë, Aleksandar Vuçiq i ka porositur të punësuarit në të se ekzistimi kaq i gjatë i kësaj ndërmarrjeje do të thotë se ajo nuk është vetëm subjekt ekonomik por edhe subjekt familjar dhe trashëgimi kombëtare – pjesë e traditës.

një ndërmarrje punon dhe i bën 90 vjet, siç është rasti me Trepçën, kjo ndërmarrje nuk është vetëm subjekt ekonomik, ajo është edhe pjesë e trashëgimisë familjare e kombëtare“, citon tanjug të ketë thënë Vuçiq i cili ka përkujtuar se tradita e xehetarisë në Kosovë është e pashlyeshme ashtu sikur dhe ekzistimi i popullit serb në ato hapësira.

“Ka shumë interesime të investitorëve të huaj e vendorë për investime në Trepçë, por për shkak të statusit juridik të papërcaktuar , asnjë investues nuk dëshiron të hyjë në aranzhim konkret me këtë kombinat” , ka thënë drejtori i përgjithshëm i Trepçës Jovan Dimkiq, transmeton Koha.net.

Në kremtimin e 90 vjetorit të punës së Kombinatit Trepça, në Zveçan sot në mënyrë solemne janë dhënë pllakate falënderuese për kryetarin e Serbisë Aleksandar Vuçiq, patriarkun e Kishës Ortodokse Serbe Irinej, drejtorin e Zyrës për Kosovën Marko Gjuriq dhe për familjen e tenistit Novak Gjokoviq.