Vendet më të pastra në botë

0

Higjiena dhe pastërtia janë gjërat e para që tërheqin vëmendjen. E kjo tërheqje e vëmendjes tani po ndodhë edhe nëpër ndërtesa, qytete e shtete.

Njerëzit preferojnë të jetojnë në zona të pastra , të kenë pamje dhe peisazhe të bukura së bashku me ujin e pastër dhe larg nga ndotja dhe pluhuri. Ndotja sot është duke shkaktuar ngrohjen globale dhe po çon në shumë probleme shëndetësore.

Vëmendje e madhe i është kushtuar uljes së ndotjes dhe nisjes së fushatave të ndërgjegjësimit për pastërtinë, por shumë njerëz në botë ende nuk kanë një strukturë higjenike. Vendet e zhvilluara tani janë përmirësuar shumë, por vendet në zhvillim dhe të pazhvilluara janë ende të papastër. Më poshtë është lista me dhjetë vendet më të pastra në botë: