Tipat kryesorë të izolimit të kulmit

0

Natyrisht, izolimi i kulmit është diçka që duhet të jetë në listën tuaj të kontrollit. Lajm i mirë është se në qoftë se nënçatia juaj është e lehtë për qasje dhe nuk ka ndonjë problem me lagështinë, është e mundur që ta rregulloni vetë. Megjithatë, para se të filloni të punoni në këtë projekt, është më mirë të keni parasysh mundësitë tuaja të izolimit.

Fletë metalike reflektuese: Mënyra e duhur për të vlerësuar një lloj izolimi është duke shikuar vetitë e tij.

Me këtë në mendje, ne kemi mbuluar disa aspekte të rëndësishme në lidhje me izolimin me fletëpalosje SuperFOIL.

Vetitë:

Ai siguron një pengesë për lëvizjen e ajrit dhe kontrollon rrjedhjen e ajrit.

Ndihmon në parandalimin e transferimit të nxehtësisë rrezatuese. Materialet e tjera izoluese të nënçatisë ndihmojnë vetëm për të zvogëluar rrjedhjen e nxehtësisë (R-Vlera). Si rezultat, izolimi nxehet, dhe nxehtësia transferohet në shtëpi. Izolimi reflektues do të ndihmojë në reflektimin e nxehtësisë që del nga kulmi, duke reduktuar kështu temperaturën e izolimit.

Izolimi SuperFOIL është më i hollë dhe më i lehtë në krahasim me llojet e tjera të izolimit. Kështu, ajo merr më pak hapësirë.

Të gjitha këto prona përkthejnë përfitime të rëndësishme që mund të kthejnë çdo projekt të izolimit të kulmit në një sukses.

 

Përparësitë:

Kontrolli i rrjedhjes së ajrit çon në përmirësimin e mëtejshëm të efikasitetit të energjisë. Si rezultat, ai redukton shpenzimet tuaja të energjisë.

Duke reduktuar rrjedhjen e nxehtësisë për shkak të nxehtësisë rrezatuese në shtëpi, izolimi reflektues rrit rehatinë tuaj.

Është e lehtë për të trajtuar, instaluar, prerë dhe ngjitur. Për më tepër, këtu mund të gjeni instruksione hap pas hapi se si të instaloni izolimin SuperFOIL. Gjithashtu, madhësia e saj e bën atë shumë të shkathët në mënyrë që ju të mund ta përdorni në të gjithë shtëpinë tuaj.

Stiropori: Avantazhi i përdorimit të këtij lloji të materialit është se është lehtë. Ashtu si rasti i fletëve reflektuese, kjo e bën të lehtë për tu trajtuar dhe instaluar.

Sidoqoftë, panelet e polistirenit paraqesin çështje të caktuara mjedisore: Kur djegen, lëshojnë tym toksik.

Gjithashtu, ky lloj i materialit ka të njëjtën mungesë si qelqi mineral kur krahasohet me izolimin reflektues: Nuk do të bëjë një punë të mirë kur bëhet fjalë për të ndihmuar në parandalimin e transferimit të nxehtësisë rrezatuese.

Leshi i xhamit: 

Një nga avantazhet e saj kryesore është kostoja, do të jetë e vështirë për të gjetur një formë më të lirë të izolimit, dobësitë e kësaj sigurisht është se performanca relativisht e ulët dhe si e tillë kërkon shumë hapësirë.

Ky material do të ngadalësojë format e ndryshme të transferimit të nxehtësisë. Megjithatë, krahasuar me izolimin shumëfazor reflektues, ajo ka vlerësime shumë të ulëta reflektive.

Megjithatë, ka vlerësime shumë të larta të emisioneve. Kjo do të thotë se nuk do të jetë aq efektive kur vjen puna për të ndihmuar në zvogëlimin e transferimit të nxehtësisë rrezatuese.

Izolimi i kulmit është një investim i mençur që duhet bërë sot

Marrja e izolimit të kulmit është një investim i mençur që do të paguajë në një afat të gjatë.

Pasi të instalohet, do të bëjë heshtje punën e saj dhe do të filloni të shihni përmirësime pothuajse menjëherë.

Gjithashtu, nuk duhet të kërkohet që të vendosni ndonjë përpjekje në lidhje me mirëmbajtjen. /Ndertimi.info/

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here