Studio arkitekturore shndërron mullirin e sheqerit në hotel turistik

0

Vector Architects ka shndërruar një fabrikë sheqeri të papërdorur në malin Yangshuo të Kinës, në një hotel turistik që paraqet një grup ndërtesash të ndërtuara me mure prej xhami të projektuara për të plotësuar arkitekturën ekzistuese industriale.

Hoteli Alila Yangshuo ndodhet në mes të dy maleve që e bën këtë zonë në rajonin Guangxi një destinacion popullor për turistët që kërkojnë një peizazhin piktoresk.

Studioja me bazë në Pekin Vector Architects u ngarkua me krijimin e një hoteli në vendin e mullirit të papërdorur të sheqerit, i cili u ndërtua në vitet 1960 dhe përmban një grup ndërtesash së bashku me një dërrasë të përdorur për të ngarkuar kallamin e sheqerit në anije.

Projekti përfshinte mbajtjen dhe rinovimin e strukturave ekzistuese dhe futjen e ndërtesave të reja akomoduese që plotësojnë estetikën e tyre industriale. Brendësitë e dizajnuara nga Ju Bin i Horizontal Space Design synojnë të theksojnë lidhjen midis të vjetrës dhe të resë.

Grumbulli i strukturave është ndërtuar duke përdorur blloqe betoni të zbrazura dhe beton të shënjuar me dërrasa me sipërfaqe të shpuara që ofrojnë një interpretim të lehtë dhe modern të metodave të përdorura për ndërtimin e mullirit origjinal.