Struktura mahnitëse nga gurët e çmuar

0
SONY DSC

Përveç rritjes së shkëlqimit të saj, prerjet e një guri të çmuar formojnë aspekte dhe forma të hijshme që kanë kapur syrin e arkitektëve modernë. Ndërtesat me forma kristalore mund të mos kërkojnë që planet këndore të shkëlqejnë më mirë, por ato krijojnë mrekulli gjeometrike të denja për një vështrim të dytë.

Nëse ajo frymëzohet nga një gur i prerë nga njeriu ose një mineral natyral, një ndërtesë me kënde prej diamanti është njëkohësisht freskuese shikimi në gjuhën arkitektonike të sotme.

Shtesa Crystal Daniel Libeskind në Muzeun Royal Ontario shton një figurë të modernizmit në institucionin historik, ndërsa Muzeu i Artit Bashkëkohor në Cleveland nga Farshid Moussavi ofron një shtëpi dinamike që i përshtatet artit kryesor në brendësi.

Këtu, Architecture Digest ka zgjedhur tetë shembuj të ndërtesave që shkëlqejnë, dizajnet e prismatike të të cilave i kanë dhënë atyre gurë të çmuar arkitekturorë.

  1. Bilbao, Spanjë 
  2. Çikago, Illinois, SHBA
  3. Kllivllend, Ohajo, SHBA
    4. Nju Jork, SHBA5. Poitie, Francë6. Shenzhen, Kinë 7. Londër, Angli8. Ontario, Kanada

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here