Si do dukeshin ndërtesat e New York-ut nëse do ndërtoheshin sot

0

New York Times kohët e fundit njoftoi se mbi 40% të ndërtesave në zonën e Manhatanit nuk do të mund të merrnin lejet e ndërtimit në vitin 2017. Por, si do të dukeshin sot përsëritjet moderne të strukturave më të njohura të New Yorkut?

Për ta bërë këtë, firma e arkitekturës HWKN transformoi 12 ndërtesa arkitektonike dhe ndërtesa gotike në të gjithë qytetin. Procesi i tyre i modernizimit u zhvillua në katër hapa: së pari, HWKN krijoi një model shumë të detajuar 3D të strukturës ekzistuese.

Më pas, tiparet më të ndërlikuara të ndërtesës u hoqën në mënyrë që vetëm forma dhe përmasat e tyre të mbeteshin. Pastaj, strukturat u ri-imagjinuan për të “theksuar karakterin unik të çdo ndërtese.” Në fund, HWKN vesh format e reja në “teknikat e fasadës bashkëkohore”.