Shtëpia lëvizëse e cila ndërtohet vetëm për tetë minuta [video]

0

Të ndërtosh një shtëpi dihet se të merr kohë relativisht të gjatë dhe se nuk mund të ndërtohet vetvetiu. Shtëpitë në të cilat banojmë marrin kohë edhe më të gjatë për ndërtim se sa ato të cilat ne shkojmë gjatë kohëve të pushimeve. Mirëpo ne do t’iu paraqesim një shtëpi e cila ngritet vetëm për tetë minuta.

Kjo lloj shtëpie është unike për shumë arsye. Ajo mund të bartet nga një vend në vendin tjetër me kamionë dhe mund të ngritet vetëm me një prekje butoni.

Kjo lloj ndërtesë është projektuar nga një kompani inxhinierike britanike e cila është e specializuar në zhvillimin e ndërtesave, strukturave dhe pajisjeve transportuese dhe vetë-vendosëse.

Duke përdorur lidhjet mekanike të mbrojtura dhe sistemet e palosshme të balancuar, “Ten Fold”  ka dizajnuar produkte që vendosen automatikisht nga një shtet shumë i kompaktuar për lehtësimin e transportit, në një gjendje shumë të zgjeruar për përdorim, brenda pak minutash. Ky proces është kthyeshëm.

Sipas një anketimi i cili është bërë në Britani lidhur me këtë “ndërtesë lëvizëse” thuhet se një objekt i tillë do të ishte shumë i nevojshëm në Azi dhe Afrikë e i cili do të shërbente si “Bibliotekë lëvizëse”. Projekti ka marrë vlerësime positive.

/Ndertimi.info/

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here