Shqipëria e vitit 1914-të nga albumi i rrallë gjerman

0

Gjithçka ndryshoi nga viti në vit, përfshirë ndërtimet e shtëpive. Nëse shohim Shqipërinë e vitit 1914-1918 do duket si një histori e treguar në përralla. Çdo gjë ka ndryshuar!

Disa fotografi të rralla me ngjyra të studiuesit Rober Elisie sjellin në mendje dhe syrin tonë Shkodrën, Tiranën, Durrësin e Krujën e 1914-ës dhe të 1918-ës.

E veçanta e albumit të publikuar të studiuesit Elsie është se fotografitë janë përpunuar duke sjellë fotografitë me ngjyra e duke u bërë si kartolina në ato vite.

Ky koleksion kartolinash të hershme të Shqipërisë, sigurisht jo i plotë, vjen nga vitet 1914-1918. “I jemi mirënjohës mikut të vjetër të Shqipërisë, z. Johen Blanken nga Hamburgu për dhënien në dispozicion të këtij koleksioni,” shkruan Elsie.

Durrës

 

Durrës
Shkodër
Vlora
Vlora
Vlora
Tirana

 

Tirana
Shkodër
Vlora
Vlora
Tirana

 

Shkodër
Tirana

 

Durrës
Kostume popullore

 

Shkodër
Shkodër
Shkodër
Shkodër
Shkodër
Shkodër
Shkodër
Krujë
Shkodër
Durrës
Durrës