Shpallet fitues projekti fantastik për bankën në Zvicër

0

Herzog & de Meuron ka zbuluar planet e saj për selinë e re të shërbimit të menaxhimit të pasurisë zvicerane dhe bankën private Lombard Odier, e cila do ndërtohet tek Liqeni i Gjenevës.

Ndërtesa e firmës Jacques Herzog dhe Pierre de Meuron me bazë në Basel do të ofrojnë hapësira pune për 2,600 njerëz, si dhe një auditor me 600 vende dhe një kantinë të stafit.
Kjo do të sjellë së bashku rreth 1,900 punonjës të Lombard Odier të shpërndarë në gjashtë vende në Gjenevë dhe Lancy, si dhe duke siguruar hapësirë për 700 më shumë.

Kompleksi prej 27,400 metra katrorë në Bellevue, në bregun verior të Liqenit të Gjenevës në Zvicër, u përzgjodh për afërsinë e tij me lidhjet hekurudhore, rrugore dhe ajrore.

Fasadat e xhamit, ballkonet dhe një vendkalim i jashtëm janë të dizajnuara për t’i dhënë punëtorëve pamje drejt liqenit. Dizajni “ultra-bashkëkohor” i Herzog & de Meuron fitoi kundër propozimeve të shtatë firmave: BIG, OMA, Dominique Perrault Architecture, Arkitektët Bernard Tschumi, Favre & Guth dhe Atelier d’architecture Brodbeck-Roulet.

Favre & Guth me bazë në Gjenevë është përzgjedhur për të punuar me Herzog & de Meuron në dorëzimin e projektit.