Shëtitja nëpër kohë përmes realitetit virtual në Kalanë e Prizrenit[foto]

0

Kalaja e Prizrenit e ndërtuar në shekullin e XI-të dhe është një atraksion për shumicën e turistëve që vijnë në Kosovë. Ajo gjendet në pjesën më të lartë të Prizrenit, ku mund të shihet i gjithë qyteti dhe padyshim një përqindje e madhe kosovarëve kanë një fotografi nga kalaja.

Ajo është në proces restaurimi duke u mbështetur nga organizata CHëB, drejtuesi i së cilës ka publikuar edhe këtë fotografi.

Sali Shoshi ka thënë se kjo fotografi paraqet draftin e restituimit të Kalasë së Prizrenit në periudhën osmane, që është përgatitur nga Erik Follain.

“Drafti final shumë shpejt!”, ka shkruar Shoshi.

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here