Selia mahnitëse e bankës në formë të grilave

0

Legorogers, është një bashkëpunim në mes të “Rogers stirk harbour dhe partnerët” së bashku me firmën meksikane Legoretta + Legoretta, ka përfunduar ndërtimin e saj të parë – një kullë që do të funksionojë si zyre 50-katëshe në qytetin Meksiko City, u hap zyrtarisht nga presidenti i Meksikës, Enrique Peña Nieto.

Kjo pikë referimi urbane do të shërbejë si seli për institucionin financiar BBVA Bancomer të vendosur në rrugën Paseo de la Reforma. Kulla shënon një portë në Chapultepec Park me kopshte qielli që shikojnë lart qytetin.

Arkitektura mbështetet në traditën dhe trashëgiminë meksikane ndërsa gjeometria e strukturës diagonale është përdorur për të krijuar një kornizë grile e cila e mbron fasadën nga rrezet direkte të diellit dhe nga ngrohja në nivelin e tokës.

Një paradhomë me lartësi të trefishtë lidh punët e përditshme të degës së bankës me bizneset komerciale të niveleve ekzekutive lart. Në paradhomë, ashensorët prej qelqi përballen me parkun dhe transportojnë vizitorët dhe punonjësit në hollin qiellor në nivelin e 12. Kjo zonë është përdorur për ekspozita dhe ngjarje publike dhe lidh sallën dhe dhomën e ngrënies me terracën me pamje nga parku.

VIP-at dhe drejtuesit kanë qasje në ndërtesë me anë të një paradhome të veçantë në katin përdhesë, me një zonë të dedikuar qasjeje për automjetet. Ashensori ekzekutue ofron një lidhje të drejtpërdrejtë me katet lartë dhe qasje të matur në katet publike të ndërtesës, duke përfshirë fushën e helikopterit. Struktura kryesore është e shprehur jashtë që të sigurojë pjata fleksibile metalike në pjesën e brendshme. Korniza e shtrënguar ofron sistemin sizmik strukturor, duke lejuar bërthamën që do të organizohet diagonalisht – duke organizuar hapësirën ​​për zyre në të dy anët. Kopshte qiellore çdo nëntë kate krijojnë hapësirë ​​të jashtme në natyrë brenda kullës dhe sigurojnë takime dhe zona ku njerëzit mund të shohin pamje në të gjithë qytetin./Ndertimi.info/

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here