Sektori i ndërtimtarisë dhe patundshmërive kanë hise 15.58% në GDP

0

Shifrat e fundit që ka publikuar Agjencia e Statistikave të Kosovës rreth Bruto Produktit Vendor për tremujorin e parë të vitit 2017 e paraqet sektorin e ndërtimtarisë me një pjesëmarrje prej 69.6 milionë euro, në tërësinë e vlerësuar prej 1,251.7 milionë euro.

Kurse sektori tjetër që ka lidhje direkte me ndërtimtarinë, “Afarizmi me pasuri të patundshme” kontribuon me 125.2 milionë euro, raporton Ndertimi.info.

Ndryshe në përqindje sektori i ndërtimtarisë është hisenike me 5.58%, kurse tregtia me pasuri të patundshme ka hise me 10%.

Në krahasim me tremujorin e njëjtë të vitit të kaluar, sektori i ndërtimtarisë ka rritur aktivitetin, nga 58.7 milionë euro në 69.6 milionë euro, kurse tregtia me pasuri te patundshme nga 119.6 milionë euro në 125.2 milionë euro.

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here