Rugova: Xhamia qendrore nuk ka projekt origjinal

0

Origjinaliteti i projektit të xhamisë qendrore e cila planifikohet të ndërtohet në qendër të Prishtinës çdo here e më shumë po vihet në dyshime.

Këtë lloj origjinaliteti e konteston edhe Yll Rugova, opinionist dhe iniciues i peticionit transmeton Koha.net.

Sipas Rugovës procesi kishte degraduar në fund dhe nuk kishte shkuar ashtu siç ishte planifikuar vite më parë.

“Një ndër kriteret është që duhet të jetë projekt origjinal”, ka thënë Rugova në Rubikon të KTV-së.

“Deri në fund ka qenë proces shembullor, kanë konkurruar shumë kompani të mira, si ndodhi kjo në fund. Si ka qenë votimi dhe a është bërë publik ai”, pyeti Rugova.

E nga ana tjetër, zëdhënësi i Bashkësisë Islame të Kosovës Ahmet Sadriu, këmbëngulë në origjinalitetin e projektit të kësaj xhamie.

Sadriu ka thënë se i ngjason asaj në Stamboll por, nuk është e njëjtë dhe kjo si rrjedhojë e arkitektes së njëjtë.

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here