Rrugët mbi të cilat nuk do të donit të kaloni kurrë

0

Të kalosh nga  një rrugë në tjetrën dhe të mos guxosh të shikosh nga dritarja sepse ajo pamje të rrënqethë, është një ndjenjë e përzier. Ajo mund të jetë sa e frikshme aq edhe interesante por,  njerëzitë i perceptojnë gjërat ndryshe, dhe mbetet që secili të vlerësoj sipas mendimit personal.

Më poshtë po sjellim disa prej rrugëve nëpër të cilat mund të kaloni, por që nga pamja e tyre janë jashtëzakonisht të rrezikshme.

Tuneli Guoliang, Kinë

Tuneli Guoliang është 1.2 km i gjatë dhe është ndërtuar përmes një rruge malore që çon në fshatin me të njëjtin emër. Në vitet 1970, banorët e fshatit e bënë këtë tunel dhe “dritaret” në të, duke përdorur vetëm mjete dore. Gjerësia e tunelit është rreth 4 metra, prandaj shoferët duhet të jenë jashtëzakonisht të kujdesshëm.

Hekurudha- treg Maeklong, Tajlandë

Në shikim të parë, tregu Maeklong i ngjan qindra tregjeve të tjera tajlandeze … por vetëm derisa ta dëgjoni bilbilin e trenit që kalon nëpër stalla të tregut. Shitësit i marrin mallrat e tyre dhe i hedhin çadrat e tyre në sekonda, duke i dhënë rrugë trenit që lëviz me shpejtësi rreth 15 km / h.

Rruga “Yungas”, Boldavi

‘Yungas” lidhë qytetet boliviane të La Paz dhe Coroico. Duke zbritur nga një lartësi prej 3,300 deri në 360 metra mbi nivelin e detit. Përkundër faktit se rruga është shumë e ngushtë, edhe kamionët arrijnë të kalojnë njëra-tjetrën. Sidoqoftë, njëri prej tyre shpesh duhet të qëndroj në njërin skaj të rrugës derisa të kaloj kamioni tjetër.

Hekurudha “Hunda e Djallit”

Hekurudha “Hunda e Djallit” është ndërtuar mbi shkëmbin me të njëjtin emër në një lartësi prej 800 metra. Deri kohët e fundit turistët u lejuan të hipnin në çatitë e vagonëve që po vrapojnë këtu, por sot është e ndaluar.

Ura ‘Pamban”

Ura lidhë pjesën kontinentale të Indisë me ishullin me të njëjtin emër. Në 1964, ura u shkatërrua nga erërat e forta të ngushticës së Palk. Kjo është arsyeja pse tani, kur shpejtësia e erës kalon 55 km / orë, trenat marrin një paralajmërim të sinjalit të veçantë për rrezikun e mundshëm.

Autostrada Karakoram, Pakistan – Kinë

Në 1.300 km të gjatë, Karakoram Highway është konsideruar autostrada ndërkombëtare më e lartë në botë. Një nga seksionet e saj kalon në një lartësi prej më shumë se 4,600 metra. Shirat e verës  shpesh shkaktojnë rrëshqitje të dheut. Në dimër, autostrada është e mbyllur për shkak të kushteve të motit dhe ortekëve të mundshëm.

/Ndertimi.info/

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here