Infrastrukturë

Rënia e shitjeve në Kinë ndikon në rezultatet e tremujorit të parë të Volvo CE

Published

on

Rënia e shitjeve në Kinë ka bërë që Volvo Construction Equipment (Volvo CE) të raportojë një rënie prej 9% në shitjet e përgjithshme globale për tremujorin e parë të 2022 në 22.6 miliardë SEK (2.37 miliardë dollarë) nga 24.7 miliardë SEK (2.59 miliardë dollarë) në të parën tremujori i vitit 2021.

Ndikimi i pandemisë Covid-19 në Kinë dhe bllokimet e vendit ka pasur një ndikim të rëndësishëm në shitjet në tregun më të madh të industrisë së pajisjeve të ndërtimit në botë, siç ka një presion çmimi që mbetet kryesisht tek ekskavatorët. Shitjet për Volvo CE në Kinë ranë 33%.

Në Azi, duke përjashtuar Kinën, shitjet ranë 28% në tremujorin e parë të 2022 krahasuar me të njëjtin tremujor të vitit të kaluar. Shitjet në Indi janë ndikuar negativisht nga rritja e çmimeve në makineritë që lidhen me rregulloret e reja të emetimeve.

Volvo CE shtoi se marrja e porosive kishte ndjerë gjithashtu efektin e një anulimi të porosive në Rusi dhe ndërprerjes kufizuese të porosive për shkak të librave të mëdhenj të porosive, ndërsa efektet nga një zinxhir i tensionuar furnizimi çuan në uljen e dërgesave me 33%.

Përveç Azisë, rajone të tjera në botë panë rritje – Evropa u rrit me 2%, Amerika e Veriut 11% dhe Afrika dhe Oqeania 5%. Amerika e Jugut raportoi rritjen më të lartë me 62%, duke theksuar rimëkëmbjen e rajonit.

Melker Jernberg, President i Volvo CE, tha: “Nuk mund të ketë dyshim që industria dhe vetë bota më gjerë janë në mes të kohërave jashtëzakonisht sfiduese, por jam krenar që ne si organizatë po i trajtojmë këto çështje drejtpërsëdrejti. klientët tanë me produktet dhe shërbimet që u nevojiten sot, duke u fokusuar në krizat tragjike humanitare që ndodhin në mbarë globin dhe duke ndërmarrë veprime për ndryshimin urgjent të klimës.

“Gjatë kësaj periudhe të vështirë, ne po vazhdojmë me shpejtësinë e transformimit drejt zgjidhjeve më të qëndrueshme të ndërtimit dhe infrastrukturës, duke ndihmuar në dekarbonizimin e zinxhirëve të vlerave, duke mbrojtur njëkohësisht komunitetet tona në mbarë botën.”

Volvo CE shtoi se ky tremujor shënon lëshimin e suksesshëm të makinës së tij të parë plotësisht elektrike në tregun aziatik – ekskavatori kompakt ECR25 Electric – tashmë i disponueshëm për klientët për të blerë në Korenë e Jugut./Media Ndërtimi.

Trending

Exit mobile version