Rastet kur legalizohen ndërhyrjet pa leje në ndërtimet me leje në Kosovë [dokument]

0

Ndërhyrjet pa leje si mbindërtimet, zgjerimet, ndërhyrjet në përdhese, kate, kulm apo bodrume, si dhe shtesat vertikale apo horizontale në ndërtimet me leje mund të legalizohen.

Sipas udhëzimit administrativ të MMPH-së numër 18/2014, kapitulli VI, neni 11, për kërkesat themelore të shëndetit dhe sigurisë për trajtimin e ndërtimeve, përveç rasteve kur bllokohet rruga e evakuimit si: bllokim i rrugës kryesore apo dytësore, kalimeve/pasazheve, trotuareve, shtigjeve për këmbësorë, bllokim i shkallëve kryesore, ashensorit, shkallëve kundër zjarrit apo kalimeve të parapara për evakuim, mund të lejohet ndërhyrja.

Personat që kryejnë ndërhyrje jashtë këtyre, duhet të sigurojnë dokumentacionin për pjesën ku ka ndodhur ndërhyrja, përveç raporteve mëposhtë.

 

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here