Connect with us

Ndërtim

Pse është me rëndësi dixhitalizimi i industrisë së ndërtimit

Published

on

Teknologjitë inovative dhe miratimi i standardeve të të dhënave janë tendenca kryesore në kohëzgjatjen e teknologjisë së teknologjisë dhe dixhitalizimit të industrisë.

Zhvillimet në lidhjet dhe rrjetet e Internetit të Gjw (IoT) kanë akses në lidhje me OEM, qiramarrësit, kontraktorët, menaxherët e faqeve dhe operatorët.

Me shitjet vjetore të mjeteve të vogla që arrijnë në rreth 100-110 milionë njësi, kjo lidhje e rritur ofron një kontribut masiv në eliminimin e kohërave joproduktive dhe rritjen e produktivitetit të sitit dhe oborrit.

Roli i standardeve në adoptimin e teknologjisë së ndërtimit

ARA (North American Rental Association) së bashku me Shoqatën Evropiane të Qirasë (ERA) kanë punuar për më shumë se një dekadë për të nxitur zhvillimin e standardizimit rreth të dhënave të makinës.

Standardet ISO, të tilla si BIM ISO 19650, janë një hap i rëndësishëm për të përshpejtuar miratimin. Aftësia e kompanive për të punuar nga i njëjti specifikim për të krijuar sisteme që ndërlidhen, demonstron të menduarit përpara që po ndodh në organizatat e ndërtimit tani.

Instituti Kombëtar i Shkencave të Ndërtimit (NIBS) dhe Qendra e Mbretërisë së Bashkuar për Britaninë e Ndërtuar Dixhitale (CDBB) po bashkëpunojnë me zhvilluesit dhe furnizuesit në një program kombëtar BIM për të mbështetur përafrimin ndërkombëtar me standardet teknike.

Ne duhet të shkojmë më tej si industri, për të rritur efikasitetin përmes monitorimit më të rregullt të makinerive. Është e rëndësishme të rriten pikat e të dhënave të gjurmuara dhe shpeshtësia e kërkesave të të dhënave, për të krijuar aftësinë për të kapur më shumë të dhëna, si p.sh. koha e boshllëkut të makinës, nivelet e karburantit dhe alarmet. Për të fituar saktësi të arsyeshme, këto sisteme duhet të shkëmbejnë të dhëna çdo një deri në dy minuta ndërsa pajisja është aktive.

Për të rritur produktivitetin dhe sigurinë, industria duhet të investojë në teknologji që nxjerr në pah gabimet e mundshme përpara se të ndodhin, dhe kjo mund të bëhet vetëm duke rritur rrjedhën e të dhënave.

Kërkesat dixhitale për ndërtim

Pajisjet dhe sistemet softuerike IoT janë dytësore ndaj shërbimeve që u nevojiten klientëve të ndërtimit për të krijuar ose përmirësuar proceset e tyre të biznesit.

Shumica e kërkesave dixhitale kanë nevojë për pika të ndryshme aksesi dhe leje në varësi të kujt, ku dhe kur merren në pyetje të dhënat.

Operatorët e makinerive mund të kërkojnë gjetjen e defekteve të pajisjeve në telefonin e tyre celular, ndërsa zyra e vendndodhjes mund të hetojë produktivitetin e projektit dhe një zyrë qendrore mund të ketë nevojë për të dhënat e përgjithshme të efikasitetit të karburantit nga e gjithë flota ose në projekte të ndryshme.

Këto aftësi janë të disponueshme nga aplikacionet e sotme, të tilla si Trackunit’s Iris, Manager and Go, dhe ofrojnë shërbime jashtë raftit që funksionojnë menjëherë.

Këto përfshijnë aftësinë për t’u lidhur me të gjithë flotën e klientëve, së bashku me një mori aksesorësh për të mundësuar siguri më të mirë, rritje të sigurisë në vendin e punës dhe përfitime të produktivitetit.

Standardet e të dhënave janë thelbësore për të mbledhur të dhëna të dobishme dhe për të siguruar akses në platformat e përputhshme të IoT dhe për t’i shtuar ato që të jenë të dobishme për pronarët e të dhënave dhe përgjithësisht në të gjithë industrinë.

Ndërtim

Ndërtimi do të tregojë elasticitet në 2022

Published

on

Një raport i ri thotë se ndërtimi evropian tregoi elasticitet në vitin 2021, me një rritje prej 5.2% në totalin e investimeve për gjysmën e parë të vitit.

Sipas Raportit Statistikor të 65 vjetëve të FIEC, investimet totale në ndërtim në 27 vendet anëtare të BE-së ishin afërsisht 1.6 trilionë euro për vitin e plotë, që ka 11.1% të PBB-së totale të bllokut.

Raporti edhe aktivitetet zbërthyer gjatë vitit 2021, ku ndërtesat jorezidenciale (zyra, spitale, hotele, shkolla dhe ndërtesa industriale) në 31.3% të gjithë aktivitetit.

Puna e rinovimit – një element i aktivizimit të Komisionit Evropian për reduktimin e emetimeve të karbonit – luan 27.3% të aktivitetit.

Ndërtimi i shtëpive të reja shënoi 21.9%, ndërsa projektet e inxhinierisë civile janë 18.0%.

Duker gjetjet e raportit, zëvendëspresidenti i FIEC-it për çështjet ekonomike dhe ligjore, Rüdiger Otto, tha se investimet totale në ndërtim priten, me një normë të rritjes në vitin 2022, me një normë prej 2.8%.

Ai tha se rritja në të gjitha segmentet e pritej, edhe pse me një normë më të ulët se në vitin 2021, por paralajmëroi se për shkak të ndikimit të saj të projektit të materialeve të ndërtuara dhe të dëmshme, së bashku me luftën e tyre në luftë, do të ishte e tillë. sigurt se do të ketë një ndikim rimëkëmbja e aplikimit të industrisë./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Ndërtim

Krijohet një qytet lundrues në formë truri që do të strehojë 20,000 njerëz në Maldive

Published

on

Ishulli i Maldiveve ka bashkëpunuar me studion e arkitekturës Waterstudio për të krijuar një qytet lundrues në formë truri që do të strehojë 20,000 njerëz në një lagunë pranë kryeqytetit të vendit.

I quajtur Maldives Floating City, projekti do të përmbajë 5000 shtëpi lundruese të ulëta që lundrojnë brenda një lagune prej 200 hektarësh në Oqeanin Indian. Me rritjen e nivelit të detit, do të rritet edhe qyteti, i cili do të ndërtohet mbi një sërë strukturash lundruese në formë gjashtëkëndore.

Në Maldive, 80 për qind e vendit ndodhet më pak se një metër (tre këmbë) mbi nivelin e detit.

Me ishujt e Maldiveve që parashikohet të jenë të pabanueshëm deri në vitin 2100 për shkak të rritjes së nivelit të detit, qeveria e Maldiveve shpreson t’u ofrojë deri në 20,000 vendasve dhe të huajve mundësinë për t’u zhvendosur në qytetin lundrues që në vitin 2024.

Ndërtimi është planifikuar të fillojë më vonë këtë vit për zhvillimin, i cili do të jetë 10 minuta me varkë nga kryeqyteti Maldivian Male.

“Ky qytet ishull i parë në llojin e tij ofron një qasje revolucionare për jetesën moderne të qëndrueshme në një sfond të Oqeanit Indian të kaltër,” tha studio.

“Është qyteti i parë i vërtetë lundrues i ishullit në botë – një peizazh futuristik i ëndrrave më në fund gati për t’u bërë realitet.”

Raporti i Gjashtë i Vlerësimit i Panelit Ndërqeveritar për Ndryshimet Klimatike (IPCC) për vitin 2022, thotë se kombet e vogla ishullore si Maldivet mund të bëhen plotësisht të pabanueshme pasi bota është në rrugën e duhur për t’u ngrohur me dy deri në tre gradë këtë shekull.

“Bota përballet me rreziqe të shumta klimatike të pashmangshme gjatë dy dekadave të ardhshme me ngrohjen globale prej 1.5°C (2.7°F)”, thuhet në raportin e panelit të Kombeve të Bashkuara për ndryshimet klimatike.

“Edhe tejkalimi i përkohshëm i këtij niveli të ngrohjes do të rezultojë në ndikime të rënda shtesë, disa prej të cilave do të jenë të pakthyeshme.”

“Rreziqet për shoqërinë do të rriten, duke përfshirë infrastrukturën dhe vendbanimet e ulëta bregdetare.”

Zgjidhjet e mundshme për zhvillimin urban në oqean të listuara në raport përfshijnë ngritjen e shtëpive në shtylla dhe krijimin e “arkitekturës amfibe” që mund të notojë në sipërfaqen e ujit në rritje./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Ndërtim

Si po ndikon përdorimi i teknologjisë për të ndërtuar urën më të gjatë me kabllo të Amerikës së Veriut?

Published

on

Teknologjia po luan një rol kyç në ndërtimin e urës ndërkombëtare Gordie Howe, e cila do të jetë ura më e gjatë me kabllo në Amerikën e Veriut, si dhe portet e reja të hyrjes në SHBA dhe Kanada dhe zgjerimin e një shkëmbimi në Michigan Interstate-75 .

Firma inxhinierike shumëkombëshe me bazë në SHBA AECOM u punësua si drejtuese e projektimit për projektin e infrastrukturës për të përmirësuar kalimin kufitar nga Michigan, SHBA, në Ontario, Kanada. Me ekipin e projektit të shpërndarë në 16 vende në shumë vende, bashkëpunimi i projektimit ishte një prioritet.

Aftësia për të inkorporuar modifikimet e dizajnit në kohë reale u realizua me përdorimin e një platforme të bazuar në renë kompjuterike që mund të integronte dhe menaxhonte të dhënat e detajuara të dizajnit shumëdisiplinor 3D.

AECOM përdori aplikacionet Bentley për t’i ndihmuar ata të përmbushin qëllimet. Ata përdorën OpenRoads Designer dhe MicroStation për të krijuar shtrirje të shumta të rrugëve dhe plane të sistemit të kullimit. Me ProjectWise 365, ata lidhën të gjithë skedarët, modelet dhe fletët në mënyrë që ekipi i shpërndarë globalisht të mund të bënte përditësime me shpejtësi dhe lehtësi.

Me aplikacionet e hapura, dizajnerët e specializuar punuan njëkohësisht në modelin e shkëmbimit. Pavarësisht nëse janë bërë ndryshime të projektimit midis ekipit të shpërndarë të projektimit, klientit, palëve të jashtme të interesuara ose ekipit të ndërtimit, mjedisi i lidhur i të dhënave i bëri të gjithë të sigurt se po punonin ose po rishikonin përsëritjen më të fundit të projektimit.

Duke lehtësuar bashkëpunimin global në kohë reale në një mjedis të bazuar në renë kompjuterike, AECOM e dorëzoi dizajnin brenda afatit të fundit të klientit. Rrjedhat e punës dixhitale reduktuan kohën e përgjithshme të projektimit me 12% dhe gjurmën e karbonit të projektit me 5%.

Kostoja e ndërtimit të urës është rreth 6 miliardë dollarë dhe është planifikuar të hapet në vitin 2024./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending