Projekti që bashkoi dy kompani rivale

0

Një tavan jo shumë i përdorur një vend shumë të rëndësishëm, përpara Plaza de la República dhe Monumento a la Revolución në Mexico City, nxiti një bashkëpunim strategjik midis markës Timberland dhe zhvilluesit të pasurive të paluajtshme, Reman Holdings. Ndërtimi i një verande tavan pajtoi interesat e të dyja pjesëve për të pasur një vend për ngjarjet dhe për të bërë më të madhen e një hapësire kaq të fuqishme, të jetë pjesë e objektit të HomeWork.

A-001 Taller de Arquitectura ka udhëhequr nga fillimi koordinimin, menaxhimin e projektit, propozimin arkitektonik dhe procesin e ndërtimit.

Ky projekt vë në praktikë një koncept të quajtur URBANKETING, i zhvilluar nga A-001 Taller de Arquitectura, i cili lejon kompanitë dhe markat të bëjnë marketing përmes projekteve të përgjegjshme dhe joinvazive urbane.

Sfida kryesore e këtij projekti ishte zgjidhja strukturore, meqë u krijua një nivel joekzistues i planit të dyshemesë dhe për të bërë këtë ishte e domosdoshme zgjerimi i elementeve strukturore vertikale të ndërtesës dhe vendosja e një rrjeti rreth të cilit ishte ndërtuar tarraca.

Terraza Timberlad, duke qenë pikëpamja e parë për Monumento a la Revolución, merr pjesë në revitalizimin urban të Plaza de la República nëpërmjet një mënyre të ndryshme për promovimin e një marke: duke dhënë një kontribut në qytet dhe duke përfituar nga hapësira e shfrytëzuar.

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here