Projekti i mahnitshëm nga bambuja në mes të një zone malore

0

Projekti Son La Ceremony Dome ndodhet në qytetin Son La, Vietnam, një zonë malore. Vendi është i rrethuar me male dhe bimësi të dendur. Si pjesë e kompleksit spitalor të projektuar nga arkitektët e VTN, Son La Restaurant (2013) dhe një sallë ceremoniale (2015), kjo ndërtesë është projektuar për të krijuar një hapësirë ​​të re komode për përshtatjen e mysafirëve në rritje pranë sallës ceremoniale.

Bambu-ja është një material i njohur për kulturën etnike lokale dhe e lehtë për tu mbledhur, Son La Restaurant është projekti i parë i kompleksit prej bambu-së të aplikuar për strukturën kryesore. Restoranti i njohur gjerësisht për popullin lokal u bë një simbol i qytetit. Ky projekt përdori bambu-në për të bërë pesë struktura gjysmë rrethore duke synuar krijimin e një hapësire tjetër të kualifikuar në qytet.

Struktura e pastër nga bambu-ja frymëzohet nga një shportë tradicionale me bambu. Gjysmë sferat kanë strukturë me shtresë të dyfishtë me një çati të bërë me kashtë. Një çati prej xhami në krye të secilës lejon ndriçimin natyral.