Projekti arkitekturor që imiton piramidat

0

Arkitekti meksikan Isaac Broid dhe firma Productora kanë krijuar një ndërtesë betoni në Meksikën qendrore që kufizohet me një vend arkeologjik.

Qendra Kulturore Teopanzolco ndodhet në Cuernavaca, kryeqyteti i shtetit të Morelos, dhe bashkohet me një vend arkeologjik me rrënojat Aztec. Ekipi inkorporoi gjeometrinë trekëndore që aludojnë në tempujt në formë piramidale ndërtuar nga qytetërimi mëso-amerikan, i cili lulëzoi në rajon midis shekujve XIV dhe XVI.

Ndërtesa prej 7mijë metrash katrore përbëhet nga dy vëllime të ndryshme që ndryshojnë në lartësi, por kanë planin trekëndor. Muret e tyre të jashtme mbulohen me beton.

Vëllimi më i shkurtër, një kat përmban një teatër të vogël dhe zona të stafit. Ajo ka një çati të sheshtë, të që shërben si një oborr, ndërsa ai më i larti përmban sallën e koncerteve.

Brenda, ekipi krijoi mure dhe tavane nga druri nga i cili formohet një ambient i ngrohtë. Material me ngjyrë të artë përdoret për ulëset dhe perdet në sallën e koncerteve.