Plani i hatashëm i shtëpisë në përpjekje të “kapjes” së peisazhit

0

Ideja e shtëpisë vjen nga koncepti i “kapjes” së peisazhit. Pra, një “kornizë” del nga pishina dhe mbështjell shtëpinë.

Kjo kornizë, për shkak të topografisë së malit ku ndodhet dhe për të krijuar më shumë intimitet, bëhet një element shumë dinamik dhe i vazhdueshëm, i cili merr forma të ndryshme siç i përshtatet rrethanave. Del nga pishina, si një trekëndësh për privatësinë, arrin në kuvertë dhe zbret në anën e kundërt të pishinës.

Pamja në krye të shtëpisë është lugina që shtrihet në det. Hapësira e hapur jep një pamje panoramike të mjedisit. Përshtypja e mungesës së kufijve në mes të jashtmes dhe të brendshmes është kryesisht për shkak të dritareve masive dhe lartësinë e tavaneve.