Përparësitë dhe mangësitë e dyerve me xham në pjesën ballore

0

Kur po zgjidhni një derë, mundësia e përdorimit të xhamit për një pjesë ose për të gjithë derën është diçka që duhet marrë parasysh. Megjithatë, ata nuk janë për të gjithë, dhe ata nuk janë ideale në çdo rrethanë. Këtu janë shtatë gjëra që duhet të mbani në mend kur jeni duke kërkuar nëse një derë qelqi ose një panel xhami është e drejtë për ju.

Siguria: Shumë pronarë të shtëpive janë të shqetësuar në mënyrë të kuptueshme për sigurinë dhe nëse një derë qelqi e bën më të lehtë për hyrësit që të hyjnë në shtëpinë tuaj. Megjithatë, kjo është më e pakta e një çështje sesa mendoni. Në Florida, është e kërkuar prej dyerve dhe dritareve tuaja që të përballojnë ndikimin e mbeturinave nga erërat e forcës së stuhisë. Kjo do të thotë që qelqi në dyert tuaja lehtë mund t’i bëjë ballë goditjeve nga një çekiç ose një objekt tjetër. Nëse zgjidhni derën e xhamit, siguria fizike nuk është diçka për të cilën duhet të shqetësoheni.

Intimiteti: Sidoqoftë, privatësia është më shqetësuese. Në përjashtim të rasteve kur ju zgjedhni xhamin e mbuluar me ngricë ose vendosni një perde, njerëzit jashtë mund të shohin drejt në korridorin tuaj. Ndërsa vjedhësit nuk do të jetë në gjendje të thyejnë derën, ata mund të tundohen nga ajo që është në shfaqje. Dhe, sigurisht, kalimtarët do të jenë në gjendje t’ju shohin duke ecur rreth shtëpisë tuaj. Mbulimi i derës rikthen fshehtësinë tuaj, sigurisht, por më pas kjo largon shumë nga përfitimet e derës nga xhami. Nëse privatësia është një shqetësim i madh për ju, atëherë kjo lloj porte do të funksionojë më mirë nëse shtëpia juaj është e izoluar, ose nëse keni një rrugë me një gardh ose pemë që ju japin një barrierë midis jush dhe rrugës ose banorëve fqinjë.

Pamja: Ndërkohë që njerëzit po ju shikojnë brenda, mendoni për atë që mund ta shihni kur të shikoni jashtë. A është kjo një pamje që ju dëshironi? Nëse keni një pamje të mrekullueshme, atëherë një derë qelqi ju mundëson të bëni më të shumtën e saj. Nga ana tjetër, nëse lagjja juaj nuk është aq e mrekullueshme, atëherë ndoshta ju jeni më mirë të mbyllni veten kur jeni në shtëpi.

Drita: Një nga avantazhet më të mëdha të një dere xhami është se ajo lejon dritën e diellit të mrekullueshme, natyrore në shtëpinë tuaj. Kjo menjëherë sjell një ndjenjë fantastike freski dhe energjie. Edhe nëse keni një të verbër të lehtë ose perde, do të keni akoma shumë dritë ndriçuese në korridorin tuaj ose dhomën e përparme. Dhe natyrisht qelqi i mbuluar me ngricë do të krijojë të njëjtin efekt.

Nxehtësia: Nga ana tjetër, dielli mund ta kthejë shpejt shtëpinë tuaj në një serë, duke krijuar temperatura shumë të larta dhe duke e detyruar kondicionerin tuaj të ‘rraskapitet’. Nëse keni një hyrje në veri, atëherë nuk është problem, por nëse keni një derë në jug, do të duhet të mendoni për ngrohjen.

Një derë me glazurë është ende një opsion në këto rrethana, por ju do të duhet të vini materialet e përshtatshme. Mos shkoni për një opsion të lirë dhe me një pjesë qelqi. Përdorni xham të dyfishtë me mbrojtje të mirë nga rrezet ultravjollcë. Gjithashtu, konsideroni përdorimin e xhamit të ngjyrosur për të zvogëluar ndikimin e nxehtësisë edhe më tej.

Stili: Për të krijuar një shtëpi vërtet mbresëlënëse, mendoni për atë që mund të bëni me xham të dekoruar. Ka shumë stile të mrekullueshme, ose mund të shkosh edhe për një dizajn unik dhe personal. Po në lidhje me përfshirjen e numrit në shtëpinë tuaj, inicialet ose disa nga imazhet tuaja të preferuara?

Vlera: Së fundmi, mendoni për efektin në vlerën e shtëpisë tuaj. Dera e parë do të jetë gjëja e parë që njerëzit shohin kur të shikojnë shtëpinë tuaj. Çfarë do të duket më mirë? Një derë e fortë, imponuese, tradicionale prej druri? Një derë moderne? Apo një derë me xham me stil?

Nëse zgjidhni me kujdes, dera e juaj e përparme mund të jetë një pikë e madhe shitëse./Ndertimi.info/

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here