Një instalim fantastik brenda ndërtesës 35 katëshe

0

Një instalim dinamik, pulsant po ndriçon rrokaqiellin Renesa Piano të Intesa Sanpaolo në Torino, Itali. Projektuar nga Migliore + Servetto Architects, instalimi është pjesë e “Luci d’Artista” e Torinos, një ekspozitë vjetore e hapur në ajër që ndriçon sheshet dhe rrugët e qytetit.

Mbi 100 ndriçime individuale bashkohen për të formuar shkronjën greke “alfa”, që gjeneron një lëvizje spirale që shtrihet nga pjesa e brendshme në pjesën e jashtme të ndërtesës.

Instalimi i dritës në tërësinë e saj vepron si një prani e ylbertë ku transparenca dhe ndriçimi transformojnë veprimin, lëvizjen dhe dritën. Edhe pse i përbërë nga elemente të ndryshme, aot të gjitha së bashku vijnë për të formuar një entitet të vetëm për të ndjellë një “organizëm” pulsues brenda mjedisit të ndërtuar.