Ndërtim

Ndërtohet një super resort në Dubai me 113 suita

Published

on

Oberoi Beach Resort është një projekt i krijuar nga Lissoni Casal Ribeiro në Al Zorah, rreth 45 km nga Dubai.

Resorti është brenda një masterplani të madh, të zhvilluar nga Solidere International në bashkëpunim me qeverinë e Ajmanit, i cili përfshin disa hotele, rezidenca luksoze, një marinë, plazhe private, një fushë golfi dhe një park të madh natyror me laguna dhe mangrova: një qytet i vogël për rreth 40,000 banorë, nga të cilët Oberoi Beach Resort ishte zona e parë që u ndërtua.

Resorti përbëhet nga shumë ndërtesa të lidhura me kopshte dhe tarraca, të dizajnuara si një mozaik i madh i artikuluar ku proporcioni njerëzor i hapësirave dhe bimësia vendase kontribuojnë në krijimin e një oazi në shkretëtirë. Një vend i idealizuar që synon të promovojë qetësinë, mirëqenien fizike dhe mendore.

Oberoi Beach Resort, i përbërë nga 113 suita (duke përfshirë 15 vila), 2 restorante, 1 qendër Wellness dhe 1 pishinë, është i pozicionuar përgjatë tre makro-platformave paralele me detin që rriten gradualisht nga plazhi, si një shkallë nga një kat. në një tjetër kasafortë, për të garantuar të gjitha suitat një pamje të papenguar drejt detit.

Me synimin për ta bërë qëndrimin e mysafirëve një përvojë të mëtejshme gjithëpërfshirëse, qarkullimi brenda resortit bëhet vetëm në këmbë ose me karroca golfi, ndërsa makinat nuk lejohen.

Një shteg rrëshqitës i mbuluar nga pjergulla dhe ekrane prej druri, lidh pikën me hollin. Ky ritual i mbërritjes ofron perspektiva të ndryshme të kopshteve përreth, duke kontribuar në ndjenjën e hyrjes në një vend të mbrojtur, një karakteristikë e përbashkët për të gjitha resortet e markës Oberoi që është frymëzuar nga traditat arkitekturore të kulturës indiane./Media Ndërtimi.

Trending

Exit mobile version