Ndërtesa 5 miliardë dollarëshe e Apple që ka mbi 853 mijë metra katrorë

0

Kompania gjigante e teknologjisë, Apple është duke ndërtuar objektin e saj në Cupertino. Ai objekt po konsiderohet absolutisht më i miri.

Xhami toroid që i mundëson një lakesë në kulm do të rrëshqas shiun kur bie. Rreth e rrotull janë menduar mijëra dru të mbillen. Por jo të gjithë punëtorët e Apple do të punojnë aty. Megjithatë, janë 12 mijë punëtorë që do punojnë në këtë objekt.

Disa nga idetë që do të realizohen në këtë ndërtesë thuhet të janë projektuar apo menduar nga Steve Jobs.

Aty janë menduar 9 mijë vende parkimi, duke tentuar ta motivojnë përdorimin e mjeteve tjera të transportit. Përveç punës, aty do të ketë hapësira për ngjitje në gurë dhe rekreacione tjera. Hapësira brenda do të jetë mbi 853 mijë katrorë.

Sistemi kundërzjarrit është më i sofistikuari dhe gjithçka tjetër, që i lind mendja arkitektit Nroman Foster, i cili është ndër më të mirët e të gjitha kohërave.

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here