Mitrovica e Veriut e pëson nga strukturat paralele, BE-ja ia heq dy projekte me vlerë 7.8 milionë euro

0

Strukturat paralele në Veri, përkundër fjalëve të udhëheqësve të institucioneve që janë shuar, ato vazhdojnë të kryejnë aktivitetin e tyre ileagal. Këtë e ka konfirmuar Zyra e BE-së në Kosovë, me anë të një anulimi të investimit.

Sot, Zyra e BE-së në Kosovë / Përfaqësuesi Special i BE-së ka anuluar  7.8 milionë euro ndihmë financiare për Mitrovicën e Veriut. Këto mjete janë parahsikuar për dy projekte. Njëri projekt ka qenë ndërtimi i një qendre kulturore dhe tjetri ndërtesa universitare në Mitrovicë të Veriut.

“Për fat të keq, autoritetet vendore dështuan t’i largojnë ndërtesat e paligjshme ekzistuese dhe të krijojnë çasje në të gjitha punishtet.”, thuhet nga BE-ja.

Bashkimi Evropian kontribuon me rreth 100 milionë euro asistencë financiare në Kosovë për një vit.

Historiku i projekteve:

Ndërtesa e re e Universitetit të Mitrovicës së veriut, me vlerë mbi 4.5 milionë euro, do të përbëhej nga një bodrum dhe pesë kate. Ajo do të përfshinte klasat, amfiteatrat, laboratorët, një teatër të vogël, një bibliotekë, zyra, një restorant dhe një parking nëntokësor. Përmirësimi i peisazhit ishte pjesë e projektit.

Ndërtimi i Qendrës Kulturore në Mitrovicën e veriut, me vlerë prej 3.3 milionë euro, duhej të shoqërohej me ndërtimin e infrastrukturës përkatëse, duke përfshirë çasjen në rrugë dhe parkingun për vetura, peisazhin e lokacionit dhe ndriçimin e jashtëm, drenazhin e rrugëve dhe të parkingut të makinave, etj.

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here