Connect with us

Infrastrukturë

Mendoni për të shitur shtëpinë tuaj? Kjo mund të jetë koha e duhur

Published

on

Çmimet e shtëpive janë në nivele rekord dhe janë ende në rritje, por ka disa indikacione të hershme që tregu mund të fillojë të ftohet. Për shitësit që kërkojnë të marrin dollarin më të lartë për shtëpinë e tyre, koha për të shitur është tani.

Por pronarët e shtëpive ende po frenohen nga renditja e shtëpive të tyre, tha Jeff Tucker, ekonomist i lartë në Zillow. Ndërsa inventari i shtëpive për shitje është rritur këtë pranverë, ai tha se kjo ka të bëjë më shumë me tërheqjen e blerësve sesa një vërshim i shtëpive të reja në treg.

“Shitësit nuk duket se janë veçanërisht të nxitur nga këto çmime më të larta, apo edhe se si prilli dhe maji është koha më e mirë për të renditur shtëpinë për një shitje të shpejtë që merr një çmim të lartë premium,” tha Tucke për CNN News.

Arsyeja kryesore që pronarët e shtëpive nuk po grumbullohen në treg për të fituar para, tha ai, është thjesht sepse ata ende kanë nevojë për një vend për të jetuar.

“Ata shqetësohen, mjaft të arsyeshme, se do të duhet të paguajnë shumë për të gjetur një vend tjetër sa më të mirë ose më të mirë.”

Shumë shitës të mundshëm presin momentin e duhur për të goditur, tha Tracey Murray Kupferberg, një agjente me Douglas Elliman në Long Island, Nju Jork.

“Shumë njerëz thonë: “A po bëj një gabim duke pritur sepse nuk do ta marr më kurrë atë çmim të ëndrrave?” Ekziston kjo frikë se ata mund të humbasin kulmin, “tha Kupferberg.

Por ka arsye për të besuar se kulmi mund të jetë tani./Media Ndërtimi.

Infrastrukturë

Pompa e derivateve në Mramor përbënë rrezikshmëri të lartë për ambientin!

Published

on

Drejtoria e Inspekcionit – Komuna e Prishtinës, Florian Dushi bashkë me përfaqësues të Kompania Rajonale e Ujësjellësit “Prishtina” sh.a. vizituan objektin – pompën jofunksionale të derivateve në fshatin Mramor e cila përbënë rrezikshmëri të lartë për ambientin.

Përveç tjerash, në objektin në fjalë inspektorët e Komunës së Prishtinës kanë hasur edhe në rezervuarë për të cilët dyshohej se ka akoma mbetjet ë derivateve.

Pas inspektimit të drejtpërdrejtë të këtij lokacioni dhe të objektit, Drejtoria e Inspekcionit ka marrë masa mbrojtëse duke e ndaluar hyrjen e personave të paautorizuar në atë lokacion që përbënë rrezik të lartë deri në një vendim tjetër të organeve kompetente komunale./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Infrastrukturë

Aprovohet programi me vlerë prej 236.7 milionë dollarësh për sektorin e energjisë të Kosovës

Published

on

Bordi i drejtorëve të Korporatës së Sfidës së Mijëvjeçarit (MCC) kanë aprovuar Programin Kompakt të Kosovës me vlerë prej 236.7 milionë dollarësh – investimi më i madh në sektorin e energjisë të Kosovës, si dhe një gur themel që mundëson tranzicionin energjetik të Kosovës.

“Lajm i mrekullueshëm nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës! Jam falënderuese ndaj ekipeve të Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe të Kosovës, krenare me ekipin e Kosovës, si dhe e nderuar që kam udhëhequr këto negociata!”, deklaroi ministrja e Ekonomisë Artane Rizvanolli./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Infrastrukturë

KRU Prishtina “dallavere” me pagesat e pranuara nga konsumatorët

Published

on

Paraqitja e pasqyrave financiare, pasqyra e pozicionit financiar duhet të prezantoj pozicionin financiar në datën e raportimit, duke prezantuar gjendjen e aktiveve, detyrimit si dhe kapitalin neto, mbi bazën e të dhënave kontabël në po të njëjtën datë.

Kompania në regjistrat kontabël ka të regjistruar një shumë financiare prej 712,872€ e cila ishte krijuar si rezultat i pagesave të konsumatorëve të ndryshëm ndër vite.

Ne kemi vërejtur se kompania nuk ka dhëna të sakta lidhur me klientët/konsumatorët e tillë dhe si rrjedhojë kjo vlerë ishte regjistruar në zërin kontabël me përshkrimin “Pagesat e pa identifikuara dhe të jashtëzakonshme”.

Sipas zyrtarëve të kompanisë, kjo kishte ndodhur si pasojë e vështirësive në identifikimin e konsumatorëve me rastin e shkarkimit të pagesave nga llogaria bankare.

Sipas zyrtarëve përgjegjës, ky është një problem i bartur që nga fillimi i vitit 2003, kur ka filluar të mbahet në analitikë gjendja e konsumatorëve.

Mos identifikimi i klientëve të cilët kanë paguar në llogari të kompanisë, rritë rrezikun që obligimet e konsumatorëve ndaj kompanisë të mos jenë të sakta, dhe klientët të paguajnë më shumë apo më pak sesa është borxhi faktik.

Rekomandimi i Zyrës së Auditorit është që Bordi i Drejtorëve duhet të sigurojë, që janë marrë veprimet e duhura për të identifikuar konsumatorët, paratë e të cilëve janë grumbulluar në llogarinë “Pagesat e pa identifikuara dhe të jashtëzakonshme” dhe zbritjet e llogarive të arkëtueshme t’i alokohen secilit klientë/konsumatorë./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending