Mbi projektimin e shishes legjendare valëzuese të konjakut [video+foto]

0

Projektuesi industrial Marc Newson ka vënë aftësinë në shishen e konjakut, duke rikrijuar një version që përmban pjesë që valëzohen përgjatë sipërfaqes së saj.

Projektuesi i mirënjohur industrial u ngarkua nga Hennessy për të dalë me një shishe për X.O Konjak, një brend që ka mbushur të paktën gjashtë vjet.

Duke shpresuar për të thjeshtuar projektimin, Newson shkëmben rrushin tradicional të shishes dhe lë motive për valëzime përgjatë sipërfaqes së saj.

“Përpjekja ime ishte ta bëja më moderne”, tha Newson. “Sa i përket meje, linjat e drejta janë një interpretim më modern i asaj që dikur ishte atje, që do të thotë rrush dhe hardhi dhe një aplikim më dekorativ”.

“Kur largoni të gjitha dekorimet ekzistuese, ju keni vetëm formën bazë. Ishte e qartë dhe e domosdoshme që një formë tjetër dekorimi, megjithëse një formë më moderne e zbukurimit, duhej të zbatohej”.

Linjat, të cilat krijojnë një efekt të valëzuar në sipërfaqen e shishes, janë të dizajnuara për të nxjerrë në pah formën e lakuar ndërsa “zmadhojnë” lëngun brenda.

“Doja ta zmadhoja përmbajtjen e shishes, ngjyrën dhe nuancat e saj”, tha Newson. “Ka një formë të mrekullueshme themelore për shishen X.O të Hennessy-it. Gjithçka që mbetet për të bërë është ta rrisë përmbajtjen e saj sa më shumë që mundem.”

Për të përcjellur aparaturën e rrallë për ruajtjen e lëngjeve, Newson gjithashtu krijoi një kuti dhurate të pastër transparente në plastikën e injektuar, e cila zakonisht përdoret për shishet e parfumeve.

Newson ka provuar shkëlqyeshëm dorën e tij në dizajnimin e pothuajse gjithçkaje, duke përfshirë një gamë të aparateve me ngjyra kuzhine, një shërbim çaji me dorezë të bërë nga dhëmbi i çakallit dhe një sërë lapsash për Montblanc.

Vitin e kaluar, ai u shpall si projektuesi i pemës së Krishtlindjeve të Claridge së bashku me mikun e tij të ngushtë dhe kolegun e Apple, Jony Ive. Ai ishte dizajner i nëntë më i mirë në listën e Deezen të vitit 2016.

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here