Connect with us

Infrastrukturë

Magjistralja Podujevë-Prishtinë nuk është gati as brenda vitit 2022!

Published

on

Kryetari i Komunës së Podujevës, Shpejtim Bulliqi thotë se po të varej nga ai personalisht, punimet në magjistralen Podujevë – Prishtinë do të përfundonin brenda vitit 2022. Në një bisedë për Gazetën Online Reporteri.net i pari i Komunës vlerëson se sa i përket rrugës Podujevë – Prishtinë përgjegjësia i takon nivelit qendror, jo atij lokal.

Bulliqi tha se sa i përket punimeve në këtë rrugë Komuna që ai udhëheq nuk ka përgjegjësi, pasi sipas tij kjo është kompetencë e Ministrisë së Infrastrukturës.

E kam dëgjuar deklaratën e Besnik Tahirit dhe mendoj se ajo i drejtohet Ministrisë së Infrastrukturës, kjo pasiqë dihet se Komuna nuk ka kompetenca për një magjistrale, por ajo i takon Ministrisë së Infastrukturës”, thekson Bulliqi.

Lidhur me punimet në këtë rrugë, Shefi i Grupit Parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri dje deklaroi se Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti dhe Ministri i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Liburn Aliu në fushatën zgjedhore kishin premtuar rregullimin e rrugës Podujevë – Prishtinë, por sipas Tahirit pas fushatës “nuk është çitë asnjë guri e asnjë baski” në këtë rrugë.

Veç të tjerash, i pari i Komunës së Podujevës, Shpejtim Bulliqi tha se po të varej nga ai, rruga Podujevë – Prishtinë do të përfundonte në fund të vitit.

Në gusht të vitit të kaluar, Ministri Liburn Aliu në emisionin “KallxoPërnime” kishte thënë se “Rruga Prishtinë – Podujevë do të përfundojë këtë vit”.

Ndryshe nga Ministri Aliu, edhe Kryeministri Kurti kishte thënë se rruga Podujevë – Prishtinë do të përfundojë gjatë vitit 2022.

Zgjerimi i rrugës magjistrale Podujevë – Prishtinë e njohur edhe si N25, ka filluar në vitin 2016 dhe ishte paraparë që të përfundojë për tri vjet.

Mirëpo, edhe pse kanë kaluar 6 vite kjo rrugë për shkak të pengesave rreth shpronësimeve ende nuk ka përfunduar./Media Ndërtimi.

Infrastrukturë

Komuna e Gjakovës hap afatin për konsultime publike të Hartës Zonale

Published

on

Komuna e Gjakovës, përkatësisht drejtoria për Urbanizëm dhe Mbrojtje të Mjedisit, duke filluar nga data 23 maj 2022 deri me datën 21 qershor 2022, shpallë të hapur afatin për konsultime dhe sugjerime publike ne lidhje me draftin e Vlerësimit Strategjik Mjedisor për Hartën Zonale Komunale.

Ndërsa, me datë 10 qershor, e premte, me fillim prej orës 13:30, në Sallën e Kuvendit Komunal, në objektin e ish- Bankosit, mban Konsultim Fizik me Publikun./Media Ndërtimi.

Draftin e këtij dokumenti, mund ta gjeni në ueb faqen e komunës së Gjakovës, në linkun e më poshtëm:

https://kk.rks-gov.net/…/Draft-i-Vleresimit-Strategjik…

Continue Reading

Infrastrukturë

Asfaltohet njëri segment i “Muharrem Fejza”, nuk përdoret rrjeta për të ruajtur rrugën nga gropat  

Published

on

Që nga orët e hershme të mëngjesit të së premtes ka nisur të asfaltohet njëri segment i rrugës “Muharrem Fejza” duke përfshirë rrugët lidhëse prej rrethrrotullimit të rrugës “B” në drejtim të lagjes Mati përkatësisht deri te rruga “Ibrahim Oruçi”.

Drejtoria e Investimeve Kapitale dhe Menaxhimit të Kontratave-KK Prishtina njoftoi se të premten më 20 maj do të asfaltohen hyrjet në rrugët lidhëse dhe rruga “Muharrem Fejza” nuk do të mbyllet këtë ditë për qarkullim.

Qarkullimi në këtë rrugë do të mbyllet për dy ditë:

E premte, 20 maj 2022, prej orës  06:00-18:00.

E shtunë, 21 maj 2022, prej orës  08:00-18:00.

“Kërkojmë nga banorët e lagjes që automjetet mos tii parkojnë në parkingun paralel me shiritat qarkullues të rrugës dhe as në trotuare për arsye se pengojnë realizimin e punimeve dhe automjetet mund të dëmtohen gjatë spërkatjes me emulsion.”, shkruan në njoftimin e Komunës së Prishtinës.

Mirëpo, gjatë punimeve të shtrirjes finale të asfaltimit nuk është përdor rrjeta në mënyrë që kjo rrugë t’i përballoj krijimit të gropave.

Ndryshe nga Komunat, Ministria e Infrastrukturës ka premtuar se do shtoj cilësinë e punimeve gjatë asfaltimit të rrugëve, duke përdorur kështu produkte të reja dhe efektive.

“Sanimet më nuk do të bëhen si në të kaluarën, por do të përdoren rrjeta, para se të shtrohet shtresa e asfaltit.”, kishte deklaruar zv.ministri i Infrastukturës Hysen Durmishi.

“Prej projektit në projekt vazhdojmë të punojmë për një Prishtinë sa më funksionale dhe praktike.”, është ky zotimi i Drejtorisë së Investimeve Kapitale dhe Menaxhimit të Kontratave të Komunës së Prishtinë./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Infrastrukturë

Nënshkruhet marrëveshja për fasadimin e Soliterave në Ulpianë

Published

on

Lajm fantastik për banorët e lagjes “Ulpiana” e ka cilësuar  kryetari i Komunës së Prishtinës, Përparim Rama, marrëveshjen ku do të fasadohen ndërtesat ikonike në kryeqytet.

“Nënshkruam “Marrëveshjen e Bashkëfinancimit” me Millennium Foundation Kosovo për rinovimin dhe përmirësimin e furnizimit me energji të ripërtërishme në Ndërtesat Shumëbanesore, të njohura për qytetarët si ‘Soliterët e Ulpianës’.”, deklaroi Rama.

Renovimi është projekt i përbashkët i Komunës së Prishtinës me Bankën Botërore dhe fondet e Korporata e Sfidës së Mijëvjeçarit (MCC), si një nga shtatë komunat që është përzgjedhur për renovimin e objekteve të vjetra.

Komuna e Prishtinë për një projekt të tillë nuk ka organizuar paraparakitsh asnjë debat publik në të cilën do të mund të shprehshin mendimet për sa i përket këtij renovim në ndërtesat ikonike të Prishtinës./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending