Connect with us

Ndërtim

Lego do të ndërtojë një fabrikë neutrale ndaj karbonit

Published

on

Grupi Lego ka njoftuar se do të investojë më shumë se 1 miliard dollarë për të ndërtuar një fabrikë të re në Chesterfield County, Virxhinia, SHBA.

Fabrika do të projektohet për të funksionuar si një strukturë neutrale ndaj karbonit me 100% të nevojave të saj të përditshme për energji që do të përputhen me energjinë e rinovueshme të gjeneruar nga një park diellor në vend.

Vendi do të projektohet posaçërisht për të minimizuar konsumin e energjisë dhe përdorimin e burimeve jo të rinovueshme.

Niels B. Christiansen, CEO i LEGO Group tha: “Vendndodhja në Virxhinia na lejon të ndërtojmë një park diellor i cili mbështet ambiciet tona të qëndrueshmërisë dhe ofron lidhje të lehta me rrjetet e transportit në mbarë vendin. Ne gjithashtu presim me padurim të krijojmë mundësi fantastike punësimi për njerëzit e Virxhinias.”

Ndërtimi do të fillojë në vjeshtën e 2022 me prodhimin e parashikuar të fillojë në gjysmën e dytë të 2025. Një vend paketimi i përkohshëm pritet të hapet në një ndërtesë ekzistuese aty pranë në fillim të vitit 2024 dhe të krijojë deri në 500 vende pune./Media Ndërtimi.

Ndërtim

Inspektorët ndërprejnë punimet në një objekt të lagjes “Ulpiana”

Published

on

Inspektorët e komunës së Prishtinës kanë ndërprerë punën në katin e parë të një ndërtese në lagjen “Ulpiana”.

Magazina televizive “Ju flet Prishtina” raportoi se në atë pjesë po punohej pa leje të ndërtimit dhe po dëmtoheshin shtyllat e objektit banesor./Media Ndërtim.

Continue Reading

Ndërtim

Më afër detit! Montohen 18 trarë për të shkurtuar aksin Palasë-Dhërmi

Published

on

Në urën e Palasës si pjesë e aksit Palasë-Dhërmi po kryhet montimi i trarëve

Në total do të montohen 18 trarë me hapësirë dritë 36ml dhe 22ml  gjithashtu po punohet dhe me realizimin e shtresës së stabilizantit.

Continue Reading

Ndërtim

Ndërtimi do të tregojë elasticitet në 2022

Published

on

Një raport i ri thotë se ndërtimi evropian tregoi elasticitet në vitin 2021, me një rritje prej 5.2% në totalin e investimeve për gjysmën e parë të vitit.

Sipas Raportit Statistikor të 65 vjetëve të FIEC, investimet totale në ndërtim në 27 vendet anëtare të BE-së ishin afërsisht 1.6 trilionë euro për vitin e plotë, që ka 11.1% të PBB-së totale të bllokut.

Raporti edhe aktivitetet zbërthyer gjatë vitit 2021, ku ndërtesat jorezidenciale (zyra, spitale, hotele, shkolla dhe ndërtesa industriale) në 31.3% të gjithë aktivitetit.

Puna e rinovimit – një element i aktivizimit të Komisionit Evropian për reduktimin e emetimeve të karbonit – luan 27.3% të aktivitetit.

Ndërtimi i shtëpive të reja shënoi 21.9%, ndërsa projektet e inxhinierisë civile janë 18.0%.

Duker gjetjet e raportit, zëvendëspresidenti i FIEC-it për çështjet ekonomike dhe ligjore, Rüdiger Otto, tha se investimet totale në ndërtim priten, me një normë të rritjes në vitin 2022, me një normë prej 2.8%.

Ai tha se rritja në të gjitha segmentet e pritej, edhe pse me një normë më të ulët se në vitin 2021, por paralajmëroi se për shkak të ndikimit të saj të projektit të materialeve të ndërtuara dhe të dëmshme, së bashku me luftën e tyre në luftë, do të ishte e tillë. sigurt se do të ketë një ndikim rimëkëmbja e aplikimit të industrisë./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending