Kulla futuristike e Stambollit në përfundim e sipër

0

Ndërtimi është duke vazhduar në Kullën e Küçük Çamlıçës (KCTV), kulla futuristike 365 metra të gjatë, në Stamboll të Turqisë. Kulla e re e telekomunikacionit do të zëvendësojë disa struktura të zbrazëta aktualisht në përdorim dhe do mbështesë rreth 125 transmetues duke u bërë ndërtesa më e lartë në qytet.

Në përbërje me restaurante, hapësira ekspozuese, zona takimi, një ashensor panoramik dhe një kuvertë vëzhgimi me dy kate më pamje mbi ngushticën e Bosforit, struktura e re historike pritet të tërheqë rreth 4.5 milionë vizitorë në vit. Kulla prej 36 milionë funtash do të kryesohet me një shtyllë çeliku prej 145 metrash të mbështetur nga një bërthamë betoni 220 metra e cila, që nga fillimi i shkurtit, ka arritur 153 metra të ndërtimit.

Ndërsa testimi i erës ishte përdorur për të konfirmuar stabilitetin e përgjithshëm të strukturës monumentale, ai u përdor gjithashtu nga konsulentët e inxhinierisë dhe konsulentët e fasadës Newtecnic me qendër në Londër.

REKLAMA