Kosto e ndërtimit në Kosovë vazhdon të rritet

0

Indeksi i kostos së ndërtimit në Kosovë për tremujorin e parë të vitit 2017 (Janar-Shkurt-Mars) ka pasur rritje për 1.4% në krahasim me periudhën e fundit të raportuar nga statistikat e Agjencisë së Statistikave të Kosovës.

Indeksi i tërësishëm i kostos të ndërtimit në Kosovë (IKN) u ngrit për (0. 5%) në tremujorin e parë të vitit 2017, krahasuar me tremujorin e parë të vitit2016 . Ngritja e indeksit është vërejtur te materialet (0.6%), makineritë (1.4%), energjia (1.0%) dhe kostot e tjera (1.7%). Ndërsa kategoria e transportit kishte një rënie prej (-2.7 %).

Ndërsa krahasimi me tremujorin e katër të vitit 2016, është 1.4%. Ngritje më të madhe ishin të kategoria transporti (16.7%), materialet (1.4%) , kostot e tjera ( 1.2%) dhe energjia prej (0.2%).

Më poshtë mund të shihni shifrat nga raporti i ASK-së për Indeksin e Kostos së Ndërtimit për ndërtesa shumëkatëshe.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here