Kosova pjesë e projektit  për zhvillim urban “Block by Block” [video]

0

Projekti Block by Block është punë e UN-Habitatit dhe Agjencisë së Kombeve të Bashkuara për zhvillim të qëndrueshëm urban i implenmentuar së bashku me krijuesit e lojërave kompjuterike Minecraft, Mojang.

Ky projekt ka filluar në vitin 2012 dhe që nga atëherë me anë të videolojës Minecraft është përdorur për të hartuar hapësirat publike në më shumë se 25 vende të zhvilluara, përcjell Ndertimi.info.

Autoritetet lokale janë të suprizuar nga se si gratë e reja nga lagjet e varfëra mund të dizajnojnë në nivel arkitekti apo planifikuesi ubran. Kjo lojë është përdorur për të angazhuar komunitetin veçanërisht të rinjët ,gratë dhe banorët e lagjeve të varfëra. Shumë vende si Kenia, Peruja, Haiti dhe Nepali janë nga vendet të cilat kanë tashmë hapësia të projektuara nga programi i bllokut.

Disa të rinjë nga Kosova kanë qenë pjesë e këtij projekti. Ata janë shumë entuziastë sa i përket asaj që është arritur.

Nesa Rexhepi thotë se është kënaqësi të bëjnë një punë të tillë pasi ndihen sikur po ndihmojnë komunitetin. Ndërsa njohës të fushës nga planifikimi urban thonë se “Fëmijët janë shume kreativ,ata në mësuan shumë gjëra për të cilat ne i dinim kur ishim fëmijë por që i kemi haruar”. Ky projekt ka ndihmuar në bashkëpunimin mes gjeneratave për të sjellë diçka të bukur dhe të dobishme për komunitetin.

Për më shumë informata mbi projektin dhe vendet ku ai ka influencuara mund të shihni videon e mëposhtme.

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here