Konkurrencë e ashpër për çmimin “World Building of the year 2017”

0

Ndërtimet më të mira gjatë vitit 2017, tashmë janë nominuar nga World Build. Në këtë garë do të marrin pjesë gjithsej 68 projekte nga e gjithë bota. Duke përfshirë këtu edhe ndërtesat nga Londra dhe Vietnami.

Fituesit e çmimit do të zbulohet në muajin nëntor gjatë Festivalit Botëror të Arkitekturës në Berlin. Në këtë ngjarje tre-ditore, arkitektët dhe profesionistët si nga brenda ashtu edhe jashtë vendit mblidhen për të mësuar, këmbyer përvojat e tyre si dhe për të marrë frymëzim për të punuar më tutje.

Në ndërtimet më të mira botërore të vitit marrin pjesë disa prej ndërtesave më mbresëlënëse në botë. Kandidatët e këtij viti përfshijnë emra të mëdhenj të tilla si Zaha Hadid dhe Thomas Heatherwick. Zaha Hadid ishte një arkitekte iriakiano-britanike shumë e njohur. Femra e parë arkitekte e cila kishte marrë çmimin prestigjioz arkitektonik në Mbretërinë e Bashkuar më 2010 dhe 2011. Thomas Heatherwick është njëri prej arkitektëve më të njohur e më të kërkuar momentalisht në Londër.

“Listën e konkurrentëve të këtij viti e përbëjnë një gamë jashtëzakonisht e ndryshme gjeografike,” ka thënë Paul Finch, drejtor i programit në këtë festival.

Në vazhdim do të paraqesim disa nga ndërtesat të cilat janë pjesë e këtij konkursi për të fituar çmimin si objekti më i mirë i vitit 2017.

Instituti i Dizajnit arkitektonik dhe urban- Zhuhai, Kinë

Zaha Hadid Architects – Antwerp, Belgjikë

Vo Trong Nghia – Ho Chi Minh City, Arkitektë  Vietnam

Neri & Hu Dizajni dhe Zyra Kërkimore – Suzhou, Kinë

Alison Brooks Architects – Londër, Britani e Madhe

 

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here