Koncepti çuditës i shtëpisë cilindrike

0

Koncepti ideor i ndërtimit të një shtëpie nga cilindrat është në nivel propozimi në Lyon të Francës, e që është dizajnuar për t’u përshtatur druve të lartë në afërsi të qytetit. Ky projekt mjaft interesantë ka për destinim të jetë shtëpi banimi për një familje.

Për këtë shtëpi plani është projektuar duke u bazuar në një figurë të thjeshtë gjeometrike siç është cilindri. Ky cilindër mund të hapet, të mbyllet ose të jetë pjesërisht i hapur, pavarësisht nga forma që merr në ndarjen e hapësirës. Është një plan i hapur me pjesë të cilindrit si shtylla, përcjell Ndertimi.info.

Shtëpia nga cilindrat nuk ka korridore e as dritare të shënuara sepse gjithçka është në lëvizje dhe gjithçka është e hapur nga jashtë. Mobilet e shënojnë hapësirën e shtëpisë, por lëvizja e tyre mund të ndikojë në zbulimin e shtëpisë. Plani nuk është i fiksuar për të përcjellë evolucionin e jetës së banorëve . Nga jashtë fasada është e valëzuar dhe është nën hije, prandaj nga jashtë nuk ndërron ngjyrën e bardhë.

Ky sistem i vendosjes së cilindrit mundëson zgjerimin e shtëpisë, por gjithashtu mund të ketë një caktim të kufijve të jashtëm të panjohur të shtëpisë në kontekstin e hapësirës dhe mënyrës se si ne ndërtojmë shtëpitë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here