Koncepte mbresëlënëse për shtëpitë e së ardhmes (Foto)

0

Jemi dëshmitarë të projekteve e dizajneve ndër ato që të lënë “gojëhapur” dhe të bëjnë të mendosh se deri ku arrin imagjinata e njeriut. Me zhvillimin e teknologjisë dhe me përsosjen e shumë elementeve, është bërë e mundur që të ndërtohen struktura me elemente ndër më mbresëlënëset të integruara, duke ndikuar që të mendohet edhe për dizajne të tjera që t’ia kalojnë atyre. Business Insider ju sjell shtëpitë e së ardhmes:

1.Shumë mundësi parashihen për shtëpi të vegjël, si Ekokapsula që ka për qëllim të mbështesë ju që jetoni krejtësisht jashtë rrjetit. Energjinë e merr nga dielli dhe era, por nëse të dy opsionet dështojnë, ekziston një bateri që do të lejojë kapsulën të funksionojë për tre deri në katër ditë.

  1. Ekokapsula, e cila kushton 87,000 dollarë, ka një formë vezësh unike për të minimizuar humbjen e nxehtësisë dhe kapjen e ujit të shiut që filtrohet në një rezervuar uji. Mbani në mend që transportimi mund të kushtojë sa më shumë se $ 3,890 në varësi se ku jeni. 
  2. Por nëse kjo është shumë e vogël për simpati tuaj, mund të provoni ALPOD – një shtëpi të vogël lëvizëse të bërë nga alumini. Ajo ka një dritare qielli dhe dyer rrëshqitëse për të siguruar ajër natyral.
  3. Ndoshta edhe kolonitë hapësinore nuk janë shumë larg. Raporti i Samsung parashikon që komunitetet hapësinore mund të dalin kur miniera e asteroidëve bëhet një ndërmarrje tregtare praktike.
  4. Mund të ketë edhe qytete nënujore. Raporti i Samsung parashikon se do të ketë komunitete ujore në 100 vjet që do të mundësohen nga valët dhe energjia diellore.
  5. Ju potencialisht mund të jetoni edhe në një qytet lundrues. Ky koncept i qytetit lundrues, i quajtur Aequorea, do të strehonte 20,000 banorë dhe do të ndërtohet duke përdorur mbeturinat. Aequorea është ende në fazën e konceptit, por ofron një paraqitje të shkurtër të asaj se si njerëzit po mendojnë për të ardhmen e shtëpive. Përbëhet nga kupola masive të bëra nga algat dhe mbeturinat nga arka e madhe e mbeturinave të Paqësorit.
  6. Por nëse lartësitë nuk janë gjëja juaj, ju mund të jetoni nën tokë. Raporti i Samsung parasheh që njerëzit do të jetojnë në strukturat nëntokësore të quajtur earthscrapers në 100 vjet. Ekziston një earthscraper i planifikuar i Tokës për qytetin e Meksikos, e cila do të ishte një piramidë 65-katëshe me kokë poshtë. Por nuk ka asgjë për projektin që nga skematika e cila u publikua në vitin 2011.8.Mijëra njerëz që jetojnë në një ndërtesë të vetme? Epo, kjo është e mundur9.Shtëpitë modulare vetëm do të bëhen më popullore. Ju shihni një prototip të një shtëpie të tillë që është projektuar nga firma franceze e arkitekturës Multipod Studio./Ndertimi.info/
REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here