Connect with us

Makineritë

Komatsu prezanton zgjidhjet teknologjike për të rritur produktivitetin e ndërtimit

Published

on

Në ekspozitën gjigante të ndërtimit ConExpo që po mbahet në Las Vegas, kompania më e madhe e pajisjeve të ndërtimit, Komatsu, tregoi gamën e saj të zgjidhjeve teknologjike të dizajnuara për të optimizuar produktivitetin.

Një nga këto teknologji është Teknologjia e Ndërtimit Smart të Komatsu. Duke bashkuar automatizimin e avancuar dhe teknologjitë e integruara, OEM thotë se vendet e punës mund të transformohen përmes parashikueshmërisë.

Kompleti aktualisht i disponueshëm i produkteve të Ndërtimit Smart të OEM përfshin: Panelin, Dizajn, Drone, Field, Flotë, Zyrë, Remote dhe Retrofit.

Në shfaqjen më të madhe të ndërtimit në Amerikën e Veriut Komatsu tregoi gjithashtu teknologjinë e saj Smart Quarry dhe Kontrollin inteligjent të Makinerisë 2.0​.

Kompania thotë se zgjidhjet e saj Smart Quarry janë krijuar për të ndihmuar klientët të kuptojnë, vizualizojnë dhe optimizojnë vendet e tyre të punës. Studimet e vendit të punës u ofrojnë klientëve të dhëna të personalizuara dhe të detajuara që mund t’i ndihmojnë ata të përmbushin objektivat e prodhimit.

Smart Quarry lejon monitorimin e vazhdueshëm të prodhimit për të ndihmuar në rritjen e efikasitetit, përmirësimin e prodhimit dhe ruajtjen e një niveli të lartë të performancës.

I projektuar për të pakësuar shpejt hendekun e aftësive midis operatorëve të rinj dhe me përvojë, dhe për të përmirësuar rezultatin për kontraktorët, Kontrolli inteligjent i Makinerisë (iMC) i Komatsu integrohet me grupin e produkteve, shërbimeve dhe zgjidhjeve dixhitale të Ndërtimit Smart të kompanisë që përfshijnë një mori të avancuara, të pronarit teknologjia e makinerive.

Ndër makineritë iMC 2.0 në kabinën e Komatsu ishin ekskavatori PC360LCi-11, si dhe tre dozer: D39PXi-24, D51PXi-25 dhe D71PXi-24./Media Ndërtimi.

Makineritë

Volvo lanson ekskavatorin e tij të parë elektrik të madhësisë së mesme

Published

on

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) ka lansuar ekskavatorin e tij të parë elektrik të madhësisë së mesme, EC230 Electric, në tregun evropian.

Kompania thotë se ekskavatori, i cili ofron zhurmë të ulët dhe emetime zero, është i disponueshëm për klientët e përzgjedhur në rajon.

EC230 Electric 23 tonësh, i prezantuar në Kinë në 2021 dhe Norvegji në 2022, premton të njëjtën performancë si homologu i tij me naftë, EC200E, por Volvo thotë se makina e re jep zero emetime, zhurmë të ulët, dridhje të ulëta, kontrollueshmëri më të mirë dhe një kosto totale më e ulët e pronësisë.

Sipas Volvo, operatorët kanë raportuar se ekskavatori arrin forcë gërmimi të ngjashme me ekuivalentin e tij me naftë, por me një kohë cikli më të shpejtë.

Deri më tani, ekskavatori është vendosur vetëm në vendet e klientëve në Evropë, siç është projekti i zhvillimit urban Slakthusområdet në Suedi, kantieri më i madh i punës pa fosile në vend, dhe projekti i kantierit të gjelbër të së ardhmes në Danimarkë, ku ai asistuar në ndërtimin e një ndërtese zyrash dhe hapësirave publike urbane.

Mundësuar nga bateri litium-jon, EC230 Electric është projektuar për të punuar një turn të plotë tetë orësh, duke supozuar një karikim me fuqi të lartë për orë të drekës.

Ekskavatori është i pajisur me një lidhës CCS2, një lidhës standard në shumicën e vendeve evropiane, që lejon karikimin në stacione të ndryshme karikimi dhe vjen me një kabllo karikimi që siguron një nivel fuqie prej 22 kW, duke mundësuar karikimin e baterisë nëpërmjet një prize CEE.

Klientët do të kenë gjithashtu mundësinë e përdorimit të një banke të lëvizshme energjie të krijuar posaçërisht për makinën./Media Ndërtimi

Continue Reading

Makineritë

Hyundai rimarkon emrin dhe zbulon tre ekskavatorë të rinj

Published

on

Është njoftuar se HD Hyundai Construction Equipment është emri i ri global i markës për prodhuesin Hyundai Construction Equipment.

E zbuluar në një ngjarje të fundit në selinë e saj evropiane në Belgjikë, kompania tha se “HD” në emrin e saj të ri përfaqëson dy temat kryesore shtytëse pas aktiviteteve të saj; ‘ëndrrat njerëzore’ dhe ‘dinamikat njerëzore’.

Biznesi, i cili operon së bashku me kompaninë motër Develon (ish Doosan Construction Equipment) nën kompaninë mëmë Hyundai Genuine Group, tha se temat pasqyrojnë “vizionin e tij për një të ardhme më të mirë” dhe kombinimin e zgjidhjeve industriale, robotikës dhe inteligjencës artificiale që po përdor për të ofruar. atë vizion.

HD Hyundai përdori gjithashtu ngjarjen për të lëshuar tre ekskavatorë, ekskavatorët me rrota HW100A dhe HW65A dhe ekskavatorin me gjurm HX65A.

HW100A është një makinë krejtësisht e re 11 tonëshe që përmban motorin D34 të përputhshëm me Stage V të vetë prodhuesit. Ai siguron 75 kW (100 kf) fuqi, 460 Nm çift rrotullues, dhe sistemi i tij i pastrajtimit përfshin një katalizator oksidimi me naftë (DOC), një filtër grimcash me naftë (DPF) dhe reduktim katalitik selektiv (SCR).

“Ky motor i përputhshëm me Fazën V nuk ka asnjë kërkesë për riciklimin e gazit të shkarkimit (EGR) që kontribuon në uljen e konsumit të karburantit dhe kostot më të ulëta të mirëmbajtjes,” thanë nga HD Hyundai.

Karakteristikat dalluese të ekskavatorit HW100A, i cili është projektuar për tregun evropian, janë mënyrat e tij të drejtimit me dy rrota, me katër rrota dhe gaforre, të cilat i ofrojnë makinës rreze kthese prej 5.7 m dhe 3.6 m dhe aftësinë për të lëvizur diagonalisht në hapësira të ngushta.

Një bum kryesor prej dy pjesësh dhe një krah zhytës me shtrirje të gjatë i japin ekskavatorit me rrota një shtrirje maksimale gërmimi prej 7,8 m, me një thellësi gërmimi prej 4,2 m. Ai gjithashtu lejon që makineria të ngrejë deri në 1.5 ton në një rreze 5 m në anën dhe 2.3 ton në pjesën e përparme me tehun e dozerit poshtë.

Continue Reading

Makineritë

Komatsu prezanton konceptin e ekskavatorit me qeliza karburanti me hidrogjen

Published

on

Prodhuesi i dytë më i madh në botë i pajisjeve të ndërtimit Komatsu ka njoftuar zhvillimin e një koncepti të ekskavatorit hidraulik të madhësisë së mesme, të mundësuar nga një qelizë karburanti hidrogjeni.

Prodhuesi japonez tha se zhvillimi i makinës është në përputhje me qëllimin e saj për të arritur neutralitetin e karbonit në pajisjet e ndërtimit.

Kompania tha se testet e Provës së Konceptit (PoC) janë duke u zhvilluar dhe tani po përshpejton përpjekjet për të sjellë pajisje ndërtimi të mesme dhe të mëdha të fuqizuara nga qelizat e karburantit me hidrogjen në prodhimin komercial “në të ardhmen e afërt”.

Komatsu bashkëpunoi me Toyota Motor Corporation për ekskavatorin e ri, me projektin e zhvillimit të udhëhequr nga oficeri operativ dhe presidenti Koji Sato.

Kompania integroi një sistem qelizash karburanti hidrogjeni dhe një rezervuar hidrogjeni në makinën hidraulike.

Performanca ekuivalente me naftën

Kompania tha se kombinoi sistemin e qelizave të karburantit të hidrogjenit të Toyota-s me teknologjinë e vet të kontrollit dhe komponentët kryesorë, duke arritur zero emetime të shkarkimit, duke reduktuar ndjeshëm zhurmën dhe dridhjet.

Komatsu tha se ekskavatori jep gjithashtu performancë, për sa i përket efikasitetit dhe funksionimit të gërmimit, të barabartë me atë të makinës së krahasueshme me motor.

Kompania deklaron se synon të reduktojë emetimet e CO2 me 50% nga përdorimi i produkteve dhe prodhimit të pajisjeve të saj deri në vitin 2030, krahasuar me nivelet e vitit 2010, dhe i ka vendosur vetes një objektiv për arritjen e neutralitetit të karbonit deri në vitin 2050.

Komatsu pretendon se, për shkak të densitetit më të lartë të energjisë së hidrogjenit dhe kohës më të shkurtër të karburantit në krahasim me teknologjinë elektrike me bateri, ajo i ka fokusuar përpjekjet e saj kërkimore dhe zhvillimore në qelizat e karburantit me hidrogjen si një zgjedhje premtuese elektrifikimi për modelet e mesme dhe të mëdha.

Continue Reading

Trending