Këto janë urat më të gjata të pezullimit të këmbësorëve në botë

0

Të ecësh në një urë të gjatë dhe me lartësi këtë e duan aventurierët e guximshëm.

Jo të gjithë kanë këtë guxim, shumë prej nesh kanë edhe frikën të ecin mbi këto ura, kjo vie nga pasiguria e ndërtimeve të shumë urave, shkruan Ndërtimi.info.

Por tani arkitekturat e re, ka krijuar ura me lartësi dhe tejet të gjata. Kështu ka bërë që aventurierët të jenë më të sigurt në shtegtimin e këtyre urave.

Alpinistët zviceranë tani mund të ecin pothuajse gjysmë kilometra nëpër këtë urë të hollë metalike për të arritur shtigje në të dy anët e një lugine të madhe.

Charles Kuonen Hängebrücke, i njohur gjithashtu si Ura e Evropës, përshkon me butësi nëpër luginën më të thellë të Zvicrës, e cila shtrihet midis vendpushimeve të njohura të skive të Zermatt dhe Grächen.

Kjo urë me gjatësi prej 494 metra është bërë ura më e gjatë e pezullimit të këmbësorëve në botë dhe varet 84 metra mbi dyshemenë e luginës. Ndërsa, kuvertë metalike është vetëm 64 centimetra e gjerë.

Kjo urë u hap më 29 korrik 2017 për të lidhur një shëtitje me ecje të quajtur Europaweg midis dy qyteteve, e cila u bllokua nga një ortek rock në vitin 2010. Gurët me bllokim shkatërruan urën ekzistuese që matte 250 metra dhe ishte 25 metra mbi tokë, Dhe u hap vetëm dy muaj më parë.

Kjo urë është ndërtuar nga Swissrope, ku trotuari është kryer nga dy litarë me diametra 53 mm, të cilat janë fort të ankoruara në të dyja anët.

Ura Meshu mbulon anët e gjata angled, në mënyrë që të mos pengojë pikëpamjet e habitshme të peizazhit alpine. Kalimtarët tani mund ta kalojnë me lehtësi luginën.

Urat e pompimit mund të përhapet më shumë se çdo lloj tjetër ure. Për ndërtimin e kësaj ure përdoren kabllot elastike për të mbështetur shtigjet ose rrugët poshtë, dhe marrin shumë forma dhe madhësi.

Shembuj të njohur përfshijnë Ura e Bruklinit në Nju Jork dhe Ura e Artë e Portës në San Francisko. Më i gjatë në botë është Ura Akashi Kaikyo në Kobe, Japoni, e cila mbart makina gati dy kilometra në të gjithë Akashi Strait.

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here