Këto janë ndërtimet për të cilat nuk ke nevojë për leje ndërtimore në Kosovë [dokument]

0

Një udhëzim administrative i vitit 2013, i dalë nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor përcakton ndërtimet për të cilat nuk kërkohet leja ndërtimore në Kosovë.

Leja ndërtimore nuk kërkohet për Ndërtimet e shkëputura, që kanë sipërfaqe më të vogël se 10 metra katrorë dhe më të ulëta se 5 metra lartësi. Nuk kërkohet as për gardhet më të ulëta se 1.5 metra që nuk përfshijnë komponentë muratore ose të betonit.

E nëse planifikoni të ndërtoni një platformë e cila nuk është pjesë e një hyrje kryesore të një njësie banuese dhe që është më pak se 60 centimetra mbi nivelin e terrenit, gjithashtu nuk keni nevojë për leje ndërtimore.

Rastet tjera për të cilat nuk kërkohet leje ndërtimore i keni më poshtë:

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here