Këto janë ndërtesat më së miri të projektuara për vitin 2017

0

Sipas vlerësimit të jurisë të cilët përcaktojnë se kujt do t’i ndahet çmimi prestigjioz i arkitekturës “Pritzker” projektet të cilat janë bërë nga arkitektët spanjoll Rafael Aranda, Carme Pigem dhe Ramon Vilalta janë shpallur si më të mirat për këtë vit.

Në vazhdim po ju paraqesim këto objekte.

  1. “Kopshti i El Petit Comte” Katalonia, Spanjë

Kopshti i shumëfishtë ”El Petit Comte” u përfundua në vitin 2010 nga kompania “RCR Arquitectes” në bashkëpunim me arkitektin Joan Puigcorbé.

  1. Galeria e Verës “Bell-lloc”, Palamós, Spanjë

Përfunduar në vitin 2007, Galeria e Verës Bell-lloc pothuajse duket pjesë e tokës. Tonet prej dheu në të gjithë strukturën e bëjnë të ndjehesh sikur po ecni në mesin e hardhive që prodhojnë verën.

  1. “Muzeu Soulages” Rodez, Francë

Muzeu Soulages, i cili u përfundua në vitin 2014, u ndërtua në homazh për punën e artistit francez Pierre Soulages. Hapësira ka për qëllim të përzihet në mënyrë të përsosur me mjedisin e saj nëpërmjet materialit i cili është përdorur tek muret  që janë prej metali dhe xhamit.

  1. “Casa Entremuros” Carballo, Spanjë

Kjo shtëpi u transformua nga një ndërtesë historike në një banesë moderne. Mjedisi minimalist do të thotë që çdo gjë që ndodh jashtë dritareve të mëdha bëhet spektakli i vërtetë, jo ajo që po ndodh brenda.

  1. “Krematorium Hofheide” Holsbeek, Belgjikë

RCR Arquitectes u bashkua me kompaninë belge “Coussée & Goris Architecten” për të hartuar këtë krematorium, përfunduar në vitin 2013. Struktura, e cila fitoi një konkurs të projektimit, ishte ndërtuar prej betoni, i cili ishte i ngjyrosur për të pasur një efekt më të madh.

  1. Pozicioni i kompanisë Layetana HQ (Barcelona)

Ndërtuar në vitin 2010, kjo ndërtesë zyre përfshin një pamje të dyfishtë të lëkurës. Seksioni i jashtëm është i përbërë nga brinjët metalikë, ndërsa pjesa e brendshme është prej qelqi. Rezultati është një mjet efikas për kontrollin e brendshëm të temperaturës, gjë që është një nga arsyet që ndërtesa iu dha përfundimisht një certifikimit LEED Silver.

  1. Teatri “La Lira” Hapësira publike e hapur Ripoll, Spanjë

Ky projekt është punuar nga “RCR Arquitectes” në bashkëpunim me Joan Puigcorbé. Struktura mbulon një hapësirë publike, e cila përdoret kryesisht për prodhime teatrale. Mbërthyer mes dy ndërtesave më të vjetra, teatri përballet me një lumë dhe është i lidhur me bankën e kundërt nga një urë e bërë nga i njëjti material.

  1. Biblioteka “Sant Antoni-Joan Oliver” Barcelona

Është përfunduar në vitin 2007, kjo bibliotekë është një shembull i përsosur për përzierjen e stileve të vjetra dhe të reja. Ndërtesa është e vendosur në rrethin e Barcelonës Eixample, një zonë e njohur për rrugët e saj historike. Megjithatë, ura që lidh dy pjesë të strukturës mbush në hendekun me arkitekturën e mrekullueshme moderne.

/Ndertimi.info/

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here