Connect with us

Aktuale

Kamenica planifikon të vendosë në Shtëpinë e Kulturës nxënësit e degës së muzikës

Published

on

Me një memorandum bashkëpunimi që është nënshkruar ndërmjet kryetarit të Gjilanit, Lutfi Haziri, dhe kryetarit të komunës së Kamenicës, Qëndron Kastrati, është hapur dega e shkollës së muzikës në Kamenicë.

Nga zyrtarë komunal të Kamenicës është vlerësuar si sukses hapja e degës ngase sipas tyre nxënësit e Kamenicës do të vijojnë procesin mësimor në komunën e tyre pa pasur nevojë që të udhëtojnë në komunën e Gjilanit ku edhe gjendet shkolla amë.

Mirëpo nxënësit, të cilët do të regjistrohen në këtë degë procesin mësimor do të vijojnë në Shtëpinë e Kulturës e cila gjendet në qytetin e Kamenicës. Komuna nuk ka planifikuar që këta nxënës të vendosen në ndonjë objekt shkollor.

Drejtori i arsimit në komunën e Gjilanit, Nazim Gagica, deklaron se ata kishin hapur këtë degë pasi për këtë kishte kërkesë dhe insistim nga qeverisja komunale e Kamenicës. Ai deklaron se pagat e mësimdhënësve do të mbulohen nga buxheti komunal i Gjilanit. Thotë se regjistrimi i nxënësve në degën e shkollës së Kamenicës ende është aktiv.

“Nxënësit nuk i kanë pasur informatat e nevojshme që do të hapet dega në Kamenicë dhe për këtë arsye u kemi dhënë afat shtesë për regjistrim dhe procesi nuk ka përfunduar. Kamenica e ka kërkuar që të hapet kjo degë dhe ne e kemi aprovuar kërkesën e tyre. Ata e kanë caktuar objektin që është shtëpia e kulturës në një hapësirë brenda saj”, ka thënë ai.

Drejtori i shkollës së muzikës në Gjilan, Kushtrim Jakupi deklaron se sigurimi i hapësirave për nxënësit tani është përgjegjësi e komunës së Kamenicës.

“Kjo çështje është në domenin e Drejtorisë komunale të arsimit në Kamenicë. Mësimi është planifikuar të realizohet në ambientet e shtëpisë së kulturës”, ka thënë Jakupi.

Për këtë planifikim të komunës nuk kanë informata këshilltarët komunalë të cilët akuzojnë komunën se po rezervohet në sqarimet që kanë të bëjnë me sektorin e arsimit.

Këshilltarja komunale nga radhët e Lidhjes Demokratike të Kosovës, Besa Hoxha-Krasniqi deklaron se nxënësit duhet të vendosen në ndonjë objekt shkollor dhe se ata do të kërkojnë sqarime se për cilat arsye është menduar që procesi mësimor të mbahet në shtëpinë e kulturës.

“Ajo paralele e shkollës nuk është formuar nga një OJQ-ë dhe në rrethana normale është dashur që të vendoseshin në objekte shkollore. Nuk kam informata përse është menduar një formë e tillë. Si subjekt politik do të kërkojmë një përgjigje pse një gjë e tillë me ndodh përse në shtëpi të kulturës dhe me na dhanë një sqarim dhe nëse vërtet është më mirë cilat janë premisat që aty do të ketë hapësira të cilat do të jenë të përshtatshme për mbajtjen e procesit mësimor”, ka thënë ajo.

KOHA ka kontaktuar edhe me drejtoreshën e arsimit në Kamenicë, Mirhane Morina mirëpo e njëjta nuk i është përgjigjur interesimit të mediumit.

Aktuale

ATK-ja dhe Inspektorati i Punës arrijnë memorandum bashkëpunimi për të trajtuar punën e padeklaruar

Published

on

Të hënën përmes një ceremonie zyrtare është nënshkruar Memorandumi i Bashkëpunimi ndërmjet Administratës Tatimore të Kosovës dhe Inspektoratit të Punës, i cili ka për qëllim  t’i mundësojë që ATK dhe IP të punojnë ngushtë së bashku për të përmirësuar përpjekjet institucionale për të trajtuar punën e padeklaruar përmes shkëmbimit më të mirë të të dhënave, informacionit, përvojave si dhe organizimit të aktiviteteve të përbashkëta.

Drejtori i ATK-së zt.Ilir Murtezaj tha se ky Memorandum Bashkëpunimi është përpiluar mbi bazën e konsultimeve, diskutimeve dhe angazhimeve konkrete të marra nga Administrata Tatimore e Kosovës dhe Inspektorati i Punës, në njohje të mundësive potenciale për përmirësimin e përpjekjeve institucionale për trajtimin e punës së padeklaruar në Kosovë nëpërmjet bashkëpunimit më të ngushtë, shkëmbimit të të dhënave në kohë reale ndërmjet dy institucioneve..

Ndërsa, kryeinspektori i Inspektoratit të Punës Hekuran Nikçi theksoj se memorandumi në fjalë është në funksion të ngritjes dhe lehtësimit të mëtutjeshëm të koordinimit dhe bashkëpunimit     ndër-institucional duke marrë për bazë faktin se puna e padeklaruar është një fenomen kompleks, që ndikohet nga ndërveprimi i faktorëve të ndryshëm ekonomik, social, institucional dhe kulturor dhe që trajtimi i shkaqeve dhe pasojave të punës së padeklaruar kërkon një qasje të balancuar, të koordinuar dhe gjithëpërfshirëse ndërmjet dy institucioneve./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Aktuale

Ekspozita “Arkitektura në kontekst tradicional” organizohet më 30 Mars

Published

on

Continue Reading

Aktuale

Paralajmërohen masa për vandalizmin në parkun të qytetit në Skenderaj

Published

on

Kryetari i Komunës së Skenderajt, Fadil Nura ka reaguar pas gjendjes së parkut “Idriz Rrecaj”, të cilën Kallxo.com dje e kishte shfaqur përmes disa fotografive. Nura ka thënë se kushdo që e ka krijuar këtë gjendje do të japë llogari.

Sipas tij, kjo nuk është pamja që duan.

“Kjo pamje nuk është ajo që duam, dhe askush tjetër që ka mendje të shëndosh nuk e dëshiron këtë, me përjashtim të atyre që nuk ia duan të mirën qytetit. Pavarësisht përpjekjeve tona që me mish e shpirt mundohemi të krijojmë pak hapësirë për pushim, rekreacion dhe shëtitje, siç është parku i ri i përuruar javën e kaluar, për secilin që merr frymë në komunën tonë, për fatin tonë të keq, ekziston gjithmonë dikush i cili dëfrehet me vandalizëm, deri në këtë nivel sa shkatërron pushimoret dhe lojërat e fëmijëve në Parkun “Idriz Rreci” në qytet” – ka shkruar kryetari Nura në rrjetin social “Facebook” duke bashkangjitur fotografi të lodrave të thyera e të rrëzuara.

Kallxo.com të dielen publikoi disa fotografi të parkut “Idriz Rrecaj” në të cilat shihen lodra të rrëzuara, shtëpiza të thyera, shporta të mbeturinave të demoluara./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending