Connect with us

Ndërtim

Industria e ndërtimit duhet të bëjë përpjekje më shumë për të trajtuar shëndetin mendor

Published

on

Edicioni i fundit i raportit Civil Quarterly (TCQ) nga Dodge Construction Network përmban të dhëna të reja se si kompanitë e ndërtimit civil po përpiqen të adresojnë shëndetin mendor.

Përgjigjet në lidhje me shëndetin mendor zbulojnë një industri që ende kërkon të angazhohet plotësisht me këtë çështje, me vetëm 34% të të anketuarve kontraktorë që raportojnë se stafi në kompaninë e tyre ka akses të mirë në burimet që ndihmojnë në adresimin e çështjeve të shëndetit mendor.

Kur u pyetën në lidhje me qasjen e kompanisë së tyre për të mbështetur shëndetin mendor, raporti deklaroi se 77% e kontraktorëve civilë treguan një nivel përpjekjeje. Megjithatë, edhe mjetet më të përdorura për trajtimin e shëndetit mendor – programet e ndihmës së punonjësve dhe ofrimi i informacionit se ku punëtorët mund të aksesojnë faqet e internetit të vlerësimit të shëndetit mendor – thuhet se raportohen vetëm nga rreth një e treta e të anketuarve.

Raporti zbuloi gjithashtu se trajnimi mbi shëndetin mendor për lidershipin në nivelet e kompanisë dhe të projektit kërkon më shumë vëmendje.

Dy herë më shumë të anketuar thuhet se kanë renditur programet e trajnimit mbi rëndësinë e çështjeve të shëndetit mendor dhe njohjen e shenjave paralajmëruese për vetëvrasje, ndër mjetet më efektive për të përmirësuar shëndetin mendor në industri, krahasuar me numrin që deklarojnë se këto lloj programesh ofrohen. në kompaninë e tyre.

Më pozitivisht, kur u pyetën për gjendjen shpirtërore/gjendjen e shëndetit mendor në organizatën e tyre aktualisht krahasuar me pesë vjet më parë, shumë më tepër kontraktorë civilë (36%) raportojnë përmirësime sesa përkeqësim të kushteve (15%)./Media Ndërtimi.

Ndërtim

Kodet e ndërtimit po e pengojnë përdorimin e printimit 3D për ndërtimet jorezidenciale

Published

on

Pse printimi 3D është ende i sheshtë në ndërtimet komerciale?

Sipas një ekzekutivi të Buro Happold, kodet e ndërtimit – jo aftësitë apo dizajni – po e pengojnë teknologjinë.

E shpallur si një mënyrë më e shpejtë, më e sigurt dhe më e pastër për të ndërtuar, teknologjia e printimit 3D ende nuk është përshkallëzuar në një mënyrë kuptimplote për ndërtimet jorezidenciale.

Ndërkohë që qeveria amerikane ka dhënë para nga granti për të hulumtuar aftësitë e printimit 3D në hapësirë, dhe disa projekte të provës së konceptit nga urat në kazermat e ushtrisë kanë grumbulluar tituj, përdorimi i aplikuar i printimit 3D në ndërtimet komerciale mbetet i sapolindur.

Patti Harburg-Petrich, drejtoreshë në zyrën e Los Anxhelosit të firmës inxhinierike Buro Happold me bazë në Mbretërinë e Bashkuar, thotë se fajtori i vërtetë ka të ngjarë të jetë ai që të gjitha risitë e reja të ndërtesave janë të detyruara të lundrojnë: vetë kodi i ndërtimit.

Këtu, Harburg-Petrich flet me Construction Dive për atë që e pengon printimin 3D dhe ku mund të gjejë adoptim më të gjerë në ndërtimet jashtë vendit dhe sektorin jorezidencial./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Ndërtim

Ferizaj do të bëhet me Spital Rajonal e QKMF të re

Published

on

Kryetari i Ferizajt, Agim Aliu, priti në vizitë, ministrin e Shëndetësisë, Arben Vitia.

Kryetari i Ferizajt deklaroi pas takimit se gjendja në sistemin e shëndetësisë në Ferizaj është me kapacitete të kufizuara, si me spitale ashtu edhe me resurse humane.

Megjithatë,  sipas tij, lajmi i mirë për këtë komunë është se do të përfundojë ndërtimi i Spitalit Regjional të Ferizajt dhe i QKMF-së së re.

E  ministri Arben Vitia deklaroi se punimet do të fillojnë sa më shpejt që të jetë e mundur, në mënyrë që të zgjidhet ky problem.

“Sa më shpejt që është e mundur do të fillojnë punimet, apo do të vazhdojnë në fakt punimet në ndërtesën aktuale” tha Vitia.

Pas vizitës në komunë, ministri Vitia ka vizituar Spitalin Rajonal dhe Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Ferizaj./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Ndërtim

Kundërshtohet ndërtimi i stacionit të policisë kufitare në Veri

Published

on

Lista Serbe i ka dërguar një letër proteste vendeve të QUINT-it, BE-së e KFOR-it, pas vendimit të Qeverisë e cila i shpalli me interes të veçantë publik disa prona të paluajtshme në komunën e Leposaviqit, më saktësisht në zonat kadastrale Dren dhe Leshak.

Subjekti më i madh politik i serbëve në Kosovë po konsideron se tokat “po rrëmbehen me shpronësim të paligjshëm nga Kurti”.

Për ta shpronësimi po bëhet pa bazë ligjore dhe këto “lëvizje të njëanshme kuptohen si dhunë institucionale dhe kidnapim i tokës serbe”.

“Në të njëjtën kohë në letër, u bëhet thirrje të gjithëve që urgjentisht të ndalojnë këto veprime të paligjshme dhe të parandalojnë rrezikimin e mëtejshëm të paqes, sigurisë ligjore dhe fizike të popullit tonë nga regjimi i Albin Kurtit”, kanë njoftuar Lista Serbe përmes një komunikate./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending