Connect with us

Infrastrukturë

Holanda ka rrugët më të mira në Evropë, pas saj renditen Zvicra dhe Austria

Published

on

Pavarësisht se ky vend krenohet me një ndër infrastrukturat më të mira të çiklizmit në botë, ai dallohet gjithashtu në mbarë botën për shkak të faktit që ka disa ndër rrugët më të mira edhe për automjetet.

Holanda zuri pozicionin më të lartë nga të gjitha vendet e Evropës në Raportin Global të Konkurrueshmërisë 2019 të publikuar nga Forumi Ekonomik Botëror, studimi i fundit i bërë për cilësinë e rrugëve përpara goditjes së pandemisë COVID-19.

Rreth 12,987 drejtues biznesesh nga 139 ekonomi të ndryshme në mbarë botën u anketuan lidhur me cilësinë, përhapjen dhe gjendjen e rrugëve në vendet e tyre.

Të anketuarit duhej të vlerësonin infrastrukturën rrugore të vendeve të tyre në një shkallë nga 1 në 7, ku 1 ishte “jashtëzakonisht keq” dhe ndër më të këqijat në botë, dhe 7 ishte “jashtëzakonisht mirë” dhe ndër më të mirat në të gjithë botën, transmeton Monitor.al.

Në Evropë, sondazhi zbuloi se evropianët perëndimorë kanë – ose mendojnë se kanë – infrastrukturën më të mirë rrugore në të gjithë kontinentin.

Evropianët lindorë, nga ana tjetër, kanë një pamje të përgjithshme më të zymtë për sa i përket cilësisë së rrugëve në vendet e tyre.

Holanda (6.4) zuri vendin e parë për cilësinë e rrugëve në Evropë dhe u tejkalua vetëm nga Singapori (6.5) në rang global.

Ajo ndiqet nga Zvicra (6.3), e cila është gjithashtu e treta në botë, Austria (6.0), Portugalia (6), Spanja (5.7) dhe Kroacia (5.6).

Në nivel global, vendi i katërt dhe i pestë për cilësinë më të mirë të infrastrukturës rrugore shkuan për Hong Kongun (6.1) dhe Japoninë (6.1).

Pesëshja e fundit në listën e Evropës përbëhet nga Malta (3.3), e 106-ta në listën globale me 141 vende, Ukraina (3.0) në vendin e 114-të, Rumania (3.0) në vendin e 119-të, Bosnje dhe Hercegovina (2.8) në vendin e 121-të, ndërsa vendi i fundit zihet nga Moldavia (2.6), e renditur e 127-ta.

Rrugët më të këqija në botë, sipas drejtuesve të bizneseve të anketuar nga Forumi Ekonomik Botëror, ndodhen në Afrikë, në Karaibe dhe në Lindjen e Mesme. Konkretisht, ato ndodhen në Çad (1.9), në Mauritani (2.0), në Madagaskar (2.0), në Jemen (2.1), në Haiti (2.1) dhe në Republikën Demokratike të Kongos (2.1)./Media Ndërtimi.

Infrastrukturë

Kompania franceze merr shumicën e aksioneve të autostradës braziliane

Published

on

Vinci Highways, një filial i Vinci Concessions, ka njoftuar një marrëveshje për të blerë 55% të shumicës së aksioneve nga Fondi Patria në koncesionin e autostradës Entrevias në Brazil.

Koncesioni, i cili përshkon shtetin e São Paulo nga veriu në jug, përfshin dy seksione me një gjatësi totale prej 570 km. Koncesioni i autostradës thuhet se ka regjistruar rreth 30 milionë transaksione në vitin 2021.

Kontrata do të përfshijë funksionimin dhe mirëmbajtjen e një seksioni 299 km në veri të São Paulo dhe një seksion tjetër 271 km në jug për të zgjeruar seksionin nga korsitë 2×1 në 2×2 mbi 210 km. Punimet tashmë kanë nisur dhe janë planifikuar të përfundojnë në fund të vitit 2025.

Mbyllja financiare për të blerë aksionet pritet në vitin 2023 pas heqjes dorë nga kushtet precedent./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Infrastrukturë

Në Rakinicë të Skënderajt fillon projekti për asfaltimin e një prej rrugëve kryesore

Published

on

Në Rakinicë të Skënderajt kanë nisur punimet e realizimit të projektit të ri, për asfaltimin e njërës prej rrugëve kryesore të fshatit.

Gjatë fillimit të punimeve, prezent ishin Kryetari i Komunës së Skënderajt, Fadil Nura, së bashku me Drejtorin për Urbanizëm dhe Mbrojtje të Ambientit, Driton Mulaj.

Gjatë bashkëbisedimit me banorë, Nura u ka thënë se qeverisja e udhëhequr nga ai do të vazhdojë edhe me projekte tjera, duke e theksuar projekti për sistemin e kanalizimit, me të cilin kanë probleme disa lagje të këtij fshati./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Stats Group lidh kontratën e gazsjellësit me mega-diametër në Lindjen e Mesme

Published

on

Kompania Kombëtare e Ndërtimit të Naftës me bazë në Emiratet e Bashkuara Arabe (NPCC) ka emëruar specialistin e teknologjisë së tubacioneve Stats Group për të ofruar shërbime të izolimit të tubacioneve, hot-tapping dhe mbylljes për projektin e ndërhyrjes së tubacioneve nënujore me diametër më të madh në botë.

Fusha e punës do të përfshijë bllokimin e dyfishtë dhe izolimin e dyfishtë të tubacioneve me diametra që variojnë nga 42 inç (1,067 mm) deri në 56 inç (1,422 mm) në rajonin e Lindjes së Mesme, duke përdorur makineritë e përgjimit të nxehtë të Stats’s SureTap dhe teknologjinë e saj të patentuar BISEP.

Stats tha se kontrata është produkt i angazhimit të saj afatgjatë për të mbështetur lokalizimin në rajonin e Gjirit. Kompania punëson më shumë se 80 njerëz dhe ka objekte në Abu Dhabi, Oman dhe Katar.

Menaxheri i përgjithshëm i Stats Group në Lindjen e Mesme, Mark Gault, tha se besojnë se ky projekt është i pari në botë, transmeton Ndërtimi.info.

“Me sa jemi në dijeni, nuk ka pasur projekte të tjera ndërhyrjeje nënujore të këtij kompleksiteti apo përmasash që përfshijnë izolime nënujore në tubacione me diametër 56 inç.

Ne kemi bërë një investim të rëndësishëm për zhvillimin e produktit me tre makineri të reja me diametër të madh dhe mjetet izoluese të lidhura me to, të afta për të përballuar këtë fushë unike të punës. Në lidhje me këtë, ne jemi të kënaqur që kemi rritur statusin tonë të miratimit të tipit BISEP DNV deri në 56 inç.”, tha Gault.

Ai shtoi se ky është një projekt historik për Stats Group dhe përforcon kredencialet tona për ofrimin e zgjidhjeve inovative të përgjimit të nxehtë nënujor dhe izolimit me integritet të lartë, të cilat mund të adresojnë sfida të ndryshme dhe teknike.

“Strategjia jonë për të vendosur në oborre të vështira në drejtim të investimit në bazën tonë të aseteve në Lindjen e Mesme dhe në punësimin dhe trajnimin e stafit me bazë në vend na ka vënë në një pozicion të fortë për t’u zgjeruar më tej në rajon. Ne po vazhdojmë të rekrutojmë më shumë staf, jo vetëm për të mbështetur këtë projekt emocionues me NPCC, por edhe në përgjigje të një rritjeje më të gjerë të punës së projektit rajonal pas pasigurive të bllokimeve të lidhura me Covid-in.”./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending