Connect with us

Aktuale

Hekurudha Shqipëri –Kosovë, investim strategjik për fuqizimin ekonomik të dy shteteve!

Published

on

Lidhja hekurudhore e Kosovës me Shqipërinë duhet të jetë prioritet i të dy qeverive si në Kosovë dhe Shqipëri. Ky projekt duhet të fillojë sa ma shpejtë që është e mundur për të mundësuar kyçjen e Shqipërisë dhe Kosovës në rrjetin hekurudhorë të Evropës përmes korridorit C10.

Ndërtimi dhe revitalizimi i hekurudhës do të përcakton rrjedhën e zhvillimit ekonomik të të dy vendeve dhe do t’i jep një shtytje të fuqishme të dy ekonomive.

Projekti i ndërtimit të Portit të ri në Durrës “Porto Romano” është projekt i fuqishëm i cili jep mundësinë e orientimit të transportit detarë në Portin e Durrësit e që do të sjellë miliarda përfitime për Shqipërinë po gjithashtu edhe për Kosovën nëse ky port do të mbështetet më lidhjen hekurudhore  Shqipëri – Kosovë dhe përmes Serbisë në  Korridorin 10 e që lidhet me Kroacinë, Slloveninë, Austrinë, Hungarinë  dhe më tutje me rrjetin e zhvilluar Evropian të Hekurudhave.

Efektiviteti maksimal i “Porto Romanos” mund të arrihet me dy zona të fuqishme ekonomike mbështetëse njëra në  Tiranë dhe  tjetra Zonë në Gjakovë.

Kjo do të  mundësonte krijimin e së paku 15 000 vendeve të reja pune në mënyrë direkte, e indirekt do të shkonte deri 25 000 vende pune, sipas studimit të bërë nga  Qendrës Shqiptare të Studimeve Strategjike me seli në Tiranë.

Nga ky studim del se kostoja e transportit të mallrave përmes “Porto Romanos” dhe hekurudhës Shqipëri, Kosovë, Serbi, Evropë do të reflektohet me ulje të kostos së transportit por edhe të kohës për transport për 30 përqind në raport me transportet nga portet tjera të mëdha detare.

Në mbledhjen e përbashkët të Qeverive Kosovë –Shqipëri në Tetor të vitit 2020 u nënshkrua memorandum për bashkëpunimin për transportin hekurudhorë.

Lajm i mirë është që Qeveria Rama ka nisur studimin e fizibilitetit për hekurudhën Shqipëri Kosovë.

Pjesa më e kushtueshme është ndërtimi i segmentit hekurudhorë Shkodër-Qafë Morinë në gjatësi 70 kilometra e që kap koston rreth 300 Milion Euro. Në pjesën e Kosovës shtrirja e hekurudhës Qafë Morinë- Gjakovë në gjatësi 20 kilometra me kosto rreth 50 milion Euro dhe revitalizimi I hekurudhave ekzistuese në Kosovë nga Gjakova në Prishtinë dhe Merdarë në gjatësi 110 kilometra e që llogaritet të këtë kosto rreth 200 Milion Euro.

Këtu sigurisht është ë nevojshme edhe revitalizimi I segmentit Merdare- Dolevac  në Serbi në gjatësi 75 kilometra ku në disa segmente kanë filluar punimet.

Projekti i lidhjes hekurudhore të Shqipërisë me Kosovën  dhe më tutje me Transportin Hekurudhor BE- së Korridorin 11  duhet të jetë projekt strategjik për tregjet e Shqipërisë dhe Kosovës por edhe si shërbim ekonomik profitabil për tregjet evropiane

Agjenda e Procesit të Berlinit dhe Marrëveshja e Uashingtonit mbështesin fuqishëm zgjerimin e infrastrukturës rrugore dhe  hekurudhore në shtetet e Ballkanit Perëndimor dhe janë ndarë fonde të respektueshme që kjo të arrihet në vazhdën e integrimit të plotë ekonomik dhe politik të Ballkanit Perëndimorë në EU dhe NATO.

Është inkurajuese deklarata nga Qeveria e tretë Rama që në planin aktual të Qeverisë është lidhja hekurudhore me Kosovën e që duhet të përcillet edhe me planin e Qeverisë së Kosovës në realizimin e këtij projekti të një rëndësie jetike për zhvillimin ekonomik por edhe faktorizimin strategjik e politik në rajon të të dy vendeve.

Hekurudha Shqipëri Kosovë do të mundësojë që të ndryshojë koniunktura e zhvillimit ekonomik, në interes të zhvillimit të qëndrueshëm, krijimit të vendeve të reja punës dhe orientimin në industritë më profitabile që sigurojnë paga të standardeve evropiane.

Është koha që pozita gjeografike dhe strategjike e Shqipërisë dhe Kosovës të vendoset në shërbim të zhvillimit ekonomik e investimi në infrastrukturën hekurudhore e mundëson këtë.

Një nismë e filluar që në vitin 1933 nga Mbreti Zog për bashkimin e Kosovës me Shqipërinë me hekurudhë është koha të bëhet realitet./ Media Ndërtimi.

*Opinion i shkruar nga GAZMEND ABRASHI, Ekonomist dhe ish-Koordinatori Kosovës për Ballkanin Perendimor.

Aktuale

Kompanitë do t’i drejtohen Gjykatës Komerciale në vend të Organit Shqyrtues të Prokurimit

Published

on

Rreth 800 është numri i lëndëve të cilat Bordi i Organit Shqyrtues të Prokurimit nuk do t’i trajtojë.

Kimete Gashi, anëtare e bordit të ri, ka thënë për emisionin e ekonomisë, Portofol në Klan Kosova FM, se ankesat që janë dorëzuar për mbi një vjet, sa OShP s’kishte bord, janë vlerësuar si të papërshtatshme.

“Bordi ka vendosur që nuk ka pas kompetencë që t’i trajtojë ato. Secilin operator e kemi njoftuar dhe ata tash mund t’i drejtohem Gjykatës Komerciale”, është shprehur Gashi.

“Afërsisht kanë qenë 800 lëndë që i kemi gjetur që kanë qenë të parashtruara si ankesa”.

Gashi ka theksuar se synimi si bord i ri është që të punojnë në formën më të drejtë.

“Misioni i bordit është që dera e OShP-së të jetë dera më e besueshme e çdo operatori ekonomik dhe çdo personi fizik ose subjekt ekonomik që mendon se i është shkelur një e drejtë”.

Continue Reading

Aktuale

Si e ndryshuan Gratë Arkitekturën në Amerikë?  

Published

on

Në kohën e këtij shkrimi, e ardhmja për gratë në Shtetet e Bashkuara duket e zymtë. Përmbysja e Roe kundër Wade nga Gjykata e Lartë e SHBA nuk do të thotë vetëm se gratë në të paktën 20 dhe deri në 30 shtete nuk do të jenë në gjendje të zgjedhin kur dhe nëse do të durojnë shtatzëninë dhe lindjen e fëmijëve.

Do të thotë gjithashtu se disa prej tyre nuk do të jenë në gjendje, për shembull, të lënë një punë të keqe, sepse u duhen para për të rritur fëmijën që nuk donin të kishin. Do të thotë se ata nuk do të jenë në gjendje të largohen nga një marrëdhënie në të cilën nuk duan të jenë më, sepse duhet të ndajnë detyrat e kujdesit për fëmijët. Kjo do të thotë se ata mund të vdesin nëse shtatzënia e tyre përfundon me një abort, trajtimi për të cilin është zgjerimi dhe kuretazhi, njësoj si një abort i vonshëm. Kjo do të thotë se, afërsisht në gjysmën e këtij vendi, gratë nuk kanë kontroll të plotë mbi fatet e tyre.

Politika bashkëkohore është një kornizë thellësisht e padrejtë përmes së cilës mund të rishikohen dy libra të botuar së fundmi për gratë në arkitekturë – Gratë që ndryshuan arkitekturën dhe zgjerimin e fushës së arkitekturës – por duke e bërë këtë ofron një mundësi për të vërejtur se si të kuptojmë dhe mbështesim më së miri betejat e grave sot.

Vëllimi i parë (The Women) është një koleksion i profileve të shkurtra të më shumë se 144 arkitektëve që janë gra. Ajo merr një qëndrim të ndërgjegjshëm revizionist; redaktori Jan Cigliano Hartman pretendon në parathënien e saj se “do të ndryshojë historinë e arkitekturës, duke sjellë arkitektet femra në narrativën qendrore”.

E dyta (Fusha e Zgjeruar) nuk është një koleksion njerëzish por projektesh; redaktorët deklarojnë paraprakisht se ata “parashikuan që ky libër do të ishte një koleksion prej 40 projektesh që ndodhin të hartohen nga gratë”.

Dëshira që ky tipar i përbashkët të shfaqet si një rastësi kur në fakt ishte një zgjedhje e qëllimshme pasqyron një shqetësim me kategorinë e “gruas arkitekte”, një e dhënë se ka diçka që nuk është plotësisht e drejtë me vendosjen e kësaj kategorie dhe mbajtjen e saj si të rëndësishme. . Ky shqetësim është i pranishëm në të dy vëllimet; në The Women, shfaqet si një sugjerim i përsëritur i deklaratës së Dorte Mandrup se ajo nuk është “një arkitekte femër”, por thjesht, “një arkitekte”. Në vend që të hetojnë këtë shqetësim, të dy vëllimet kalojnë drejt e në të.

Sigurisht, nuk po them që njerëzit e paraqitur në këto vëllime nuk duhet të festohen si individë. Shumë prej tyre kapërcyen vështirësitë personale dhe seksizmin shoqëror për të arritur sukses profesional. Kjo është e lavdërueshme.

Por ne nuk duhet të biem në grackën e të besuarit se gratë individuale që fitojnë pushtetin nën një sistem thellësisht të padrejtë është mirë për të gjitha gratë. Të ngatërrosh arritjet personale me përparimin kolektiv është naive në rastin më të mirë, cinike në rastin më të keq dhe e dëmshme në të gjitha rastet.

Pas leximit të të dy librave, zbuloj në secilin një shpresë se gratë do ta shohin veten të përfaqësuar dhe do ta dinë se është e mundur që ato të arrijnë atë që kanë bërë gratë në faqet e tyre. E kam të vështirë të imagjinoj një grua të tillë. Gratë nuk kanë nevojë për libra për gra arkitekte për të kuptuar se ato mund të jenë gjithçka që duan, se mund të bëjnë gjithçka që duan.

Në atë fushë loje, feminizmi tashmë ka pasur sukses. Gratë e dinë se janë të afta. Ne kemi nevojë vetëm për të drejtat themelore të njeriut.

Marianela D’Aprile është një shkrimtare në Brooklyn./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Aktuale

“I dyshimtë dhe favorizues”, tenderi për “Arkitektin e kryeqytetit”

Published

on

Tenderi në vlerë prej 12 milionë euro për “Konsulencë për themelimin e Shërbimit të Arkitektit të Kryeqytetit për nevojat e Komunës së Prishtinës”, po i duket i “dyshimtë dhe “favorizues” Lëvizjes Vetëvendosje.

Shefi grupit të asamblistëve të LVV-së në Komunën e Prishtinës, Gëzim Sveçla në konferencën për media, tha se kjo kontratë është e dyshimtë, pasi ka kosto tejet të lartë dhe është favorizuese pasi është fushë e njëjtë profesionale me atë të kryetarit të komunës, Përparim Rama, raporton Shqip.com.

Ai tha se komuna ka shumë probleme të tjera të cilat janë më emergjente.

“Veprime abuzive siç është rasti me tenderin për konsulencë, nuk është që s’e kemi pritur, por jo kaq shpejt. Pra, ka keqmenaxhim dhe rezultate zero nga kryetari Rama. Janë bërë tetë muaj, për këtë periudhë dhe lajmi më i mirë është se kryetari Rama ka mbaruar mandatin 20 për qind. Kryetari Rama nuk ka as vizion dhe vullnet për t’i zgjidhur problemet e shumta të qytetarëve të Prishtinës, pra asgjë nga premtimet e dhëna nuk kanë nis të zbatohen”, tha ai.

Tenderi është shpallur përmes procedurës së kufizuar. Ndërsa kohëzgjatja e kontratës do të jetë 36 muaj.

Afati i fundit për dorëzimin e ofertave është 31 gushti. Sipas njoftimit, në bazë të aplikacioneve të pranuara, më së shumti 6 kandidatë do të ftohen për të dorëzuar tenderët e detajuar të kësaj kontrate.

Në dosjen e tenderit thuhet se qëllimi i këtij projekti është krijimi i hartës unike të planifikimit të kryeqytetit, krijimi i bazave te shënimeve, krijimi i bazës së sistemit gjeografik të informacionit, krijimi i rregulloreve dhe manualeve të nevojshme për funksionimin e pakove programore për përcjelljen e lejeve, ndërtimeve, mirëmbajtjeve, tatimit dhe shërbimeve komunale dhe krijimi i sistemit interaktiv online të komunikimit me qytetarët./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending