Frymëzohuni për enterierin nga stili japonez

0

Filozofia tradicionale japoneze Zen frymëzohet nga thjeshtësia dhe natyrshmëria, siç mund ta gjejmë në arkitekturën dhe dizajnin minimalist. Linjat, forma, hapësira, drita dhe materialet, janë vetëm disa nga elementet thelbësore të këtij dizajni gjerësisht të përhapur.

Vlera e madhe e këtij stili jep mungesën e shumicës së mureve të brendshme, gjë që siguron më shumë hapësirë ​​dhe lejon harmoni midis enterierit dhe pjesës së jashtme. Enterieret minimaliste japoneze janë aq elegante dhe të mahnitshme dhe të gjithë do të duan ta gëzojnë në një hapësirë ​​kaq të bukur dhe të këndshme.

Mobilja e thjeshtë dhe e zhveshur e pengon dhomën të duket e ngushtë dhe e mbushur me njerëz, ndërsa në të njëjtën kohë, elementet prej druri dhe të bardha pasqyrojnë dritën natyrale shumë të nevojshme.

Dyert rrëshqitëse përdoren shpesh në dhomat e gjumit japonez. Ndërsa ngjyrat e bardha dhe neutrale dominojnë dizajnin minimalist, në dhomat e fëmijëve. Stili japonez mund të gjendet në moderim dhe ngjyra të gjalla.